Utvärdering jordgubbsdryck, med bilder
Utvärdering jordgubbsdryck, med bilder
Har länge letat efter Oboy choco strawberry eller liknande produkter, men utan framgång. Tog kontakt med Kraft Foods som tillverkar Oboy, och de har slutat tillverkat detta jordgubbspulver. Den andra produkten jag känner till är Nesquik jordgubbsdryck. Men det finns inte ens i Sverige enligt deras konsumentkontakt. Dock lade de till detta på deras önskelista över produkter som kanske kan komma att införas i sortimentet. Yeah right...
Så en dag när jag slötittade på TV såg jag reklam för en ny produkt från BOB. Nåt slags koncentrat man blandar i mjölk. Som saft, men det skär sig inte. Idag kom jag ihåg att köpa det när jag handlade.
Så, till testet.
Man behöver: 1 stort glas, kall mjölk, 1 flaska BOB mixx2milk valfri smak (i detta fall jordgubb) samt ett mått av något slag. Jag tog ett 0,5dl-mått.
På flaskan står att man ska blanda 1+7. För att så noggrannt som möjligt utvärdera denna produkt ska jag därför blanda exakt så. Därav 0,5dl-måttet.
Det får plats drygt 4dl i glaset, så det blir ju alldeles perfekt att hälla i 0,5dl från flaskan.
Sådär. Nu ska det bara i 3,5dl mjölk i detta.
Och så i med ett sugrör
Se så gott det ser ut...
Nåja. Hur är nu smaken? Den är lite tam faktiskt. Det smakar för lite jordgubb.
Mer jordgubbsgrejs? Japp. I med 0,25dl från flaskan.
Nudå? Nja... det fattas fortfarande.
I med 0,25dl till. Jag har nu haft i 1dl koncentrat.
Nu är smaken godkänd!
Det smakar dock inte likadant som det gamla jordgubbspulvret, men närapå.
1+7 är alldeles för svagt. 2+7 är snarare ett bättre förhållande, dvs ungefär 1+4, som vanlig saft på 1,5l-flaskor.
Det räcker alltså INTE till flaskans påstådda 4 liter dryck, utan snarare 2.
Priset då per dl färdig jordgubbsdryck, med godkänd smak?
Det blir:
0,60kr mjölk (6,90/l på Kvantum)
0,90kr mixx2milk (17,90/0,5l på Kvantum)
-------
1,50kr
Ett medelstort drickglas på 2,5dl med denna jordgubbsdryck kostar alltså 3,75kr. Inte så farligt. Och smaken var det ju inget fel på.
Så en dag när jag slötittade på TV såg jag reklam för en ny produkt från BOB. Nåt slags koncentrat man blandar i mjölk. Som saft, men det skär sig inte. Idag kom jag ihåg att köpa det när jag handlade.
Så, till testet.
Man behöver: 1 stort glas, kall mjölk, 1 flaska BOB mixx2milk valfri smak (i detta fall jordgubb) samt ett mått av något slag. Jag tog ett 0,5dl-mått.
På flaskan står att man ska blanda 1+7. För att så noggrannt som möjligt utvärdera denna produkt ska jag därför blanda exakt så. Därav 0,5dl-måttet.
Det får plats drygt 4dl i glaset, så det blir ju alldeles perfekt att hälla i 0,5dl från flaskan.
Sådär. Nu ska det bara i 3,5dl mjölk i detta.
Och så i med ett sugrör
Se så gott det ser ut...
Nåja. Hur är nu smaken? Den är lite tam faktiskt. Det smakar för lite jordgubb.
Mer jordgubbsgrejs? Japp. I med 0,25dl från flaskan.
Nudå? Nja... det fattas fortfarande.
I med 0,25dl till. Jag har nu haft i 1dl koncentrat.
Nu är smaken godkänd!
Det smakar dock inte likadant som det gamla jordgubbspulvret, men närapå.
1+7 är alldeles för svagt. 2+7 är snarare ett bättre förhållande, dvs ungefär 1+4, som vanlig saft på 1,5l-flaskor.
Det räcker alltså INTE till flaskans påstådda 4 liter dryck, utan snarare 2.
Priset då per dl färdig jordgubbsdryck, med godkänd smak?
Det blir:
0,60kr mjölk (6,90/l på Kvantum)
0,90kr mixx2milk (17,90/0,5l på Kvantum)
-------
1,50kr
Ett medelstort drickglas på 2,5dl med denna jordgubbsdryck kostar alltså 3,75kr. Inte så farligt. Och smaken var det ju inget fel på.
Last edited by MadModder on 2019-09-29 0:22:33, edited 1 time in total.
- EagleSpirit
- Posts: 461
- Joined: 2002-03-08 22:47:04
- Location: Göteborg
- Contact:
Du får väll modda ihopp ditt eget pulver ;PMadModder wrote:Att blanda i Oboy i detta tänker jag inte göra en enda gång till. Det smakar... jordgubbschoklad? Det kanske låter gott, men jag tycker chokladdryck och jordgubbsdryck smakar BRA mycket bättre var för sig än vad de gör tillsammans
#mac.se @ EFnet
Vad vore en white russian utan vodka?xerxes wrote:Genomskinliga vätskor ska inte blandas med mjölk, det är fel.
Kanske borde prova jordgubbsmjölken...
Norrmejerier körde ju med "Amuse" (osäker på stavningen). Det var apelsinjuice och mjölk. Tror dock den sålde dåligt då den försvann ganska fort.
"When my fist clenches crack it open,
before I use it and lose my cool.
And if I swallow anything evil,
stick your finger down my throat." The Who
before I use it and lose my cool.
And if I swallow anything evil,
stick your finger down my throat." The Who
Jag vill minnas att jag testade detta förr, för minst fem år sedan alltså. Då tog jag mjölk och vanlig blandsaft (typ BOB). Koncentratet alltså. Hade inga problem att blanda dem, så vad är då skillnaden mellan vanligt saftkoncentrat och denna mixx? Jag tror det bara är ett knep för att sälja samma sak - fast i ett dyrare format och en annan flaska
"Just because you are unique does not mean you are useful."
Han förstör inte din mjölk med jordgubbsvätska, det hade dock varit kul att piffa upp din tillvaro för du verkar så ledsen.lyckegard wrote:Drickbar.Aelrik wrote: Vad vore en white russian utan vodka?
Förstör inte min mjölk med jordgubbsvätska!
A fair judgement!
Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
Få se nu. Du köpte en flaska. Man brukar veta ifall mjölken är slut, och du köpte ingen mjölk?
Appropå vanlig saft, så tänkte jag nu testa med lite vanlig blandsaft. Dock är det sackarin i den jag köpte för ett tag sen. Tog fel... (usch, tycker inte riktigt om den fejkade sockersmaken). Vi får se
[edit]
Nej det gick inte. Det skar sig. Blev bara gröt av alltihop.
Grejen är ju den att man inte kan blanda någon slags syra i mjölk utan att det skär sig. Utan tillsatsmedel som förhindrar detta då, men jag har inget sånt. I princip all frukt innehåller syra.
Hur nu den där jordgubbssaften fungerade vet jag inte, men den kanske var 100% framställd på kemisk väg
Appropå vanlig saft, så tänkte jag nu testa med lite vanlig blandsaft. Dock är det sackarin i den jag köpte för ett tag sen. Tog fel... (usch, tycker inte riktigt om den fejkade sockersmaken). Vi får se
[edit]
Nej det gick inte. Det skar sig. Blev bara gröt av alltihop.
Grejen är ju den att man inte kan blanda någon slags syra i mjölk utan att det skär sig. Utan tillsatsmedel som förhindrar detta då, men jag har inget sånt. I princip all frukt innehåller syra.
Hur nu den där jordgubbssaften fungerade vet jag inte, men den kanske var 100% framställd på kemisk väg
- übermensch
- Hedersbit
- Posts: 3190
- Joined: 2002-03-08 0:03:05
- Location: Kista
- Contact:
Jag hade endast 20 kronor, och det är inte min plikt i familjen att sköta inköpen av mjölk. ;)MadModder wrote:Få se nu. Du köpte en flaska. Man brukar veta ifall mjölken är slut, och du köpte ingen mjölk? ;D
Testade drycken nyss, den var helt klart godkänd. Jag hade i så mycket som det stod att det skulle vara på flaskan, och jag tyckte inte jordgubbssmaken var för svag. Fast, det ska tilläggas, jag är rätt förkyld just nu. :P
<scampwork> IN THE GRIM FUTURE OF COOKING, THERE IS ONLY NOODLES
tkh wrote:Jag vill minnas att jag testade detta förr, för minst fem år sedan alltså. Då tog jag mjölk och vanlig blandsaft (typ BOB). Koncentratet alltså. Hade inga problem att blanda dem, så vad är då skillnaden mellan vanligt saftkoncentrat och denna mixx? Jag tror det bara är ett knep för att sälja samma sak - fast i ett dyrare format och en annan flaska
Det är INTE samma sak, tänkte det först jag med och provade att smaka på bara koncentrat av vanlig saft och den här, saftkoncentratet var mkt bättre. Testade den första gången idag.