Innehåll

Half-Life Färg Logo

Att börja med
Bilden
Rita din bild
Spara ditt mästerverk
Att göra WAD av BMP
Använda logon
Tips

2/1-01 | Whiz | whiz@64bits.se

Spara ditt mästerverk
Du måste (om du inte redan gjort det) konvertera din bild till "Indexed Color" (256 färger). Sen måste du spara den som {logo.bmp i katalogen "Samples" i Half-Life SDK. NOTERA: "{" tecknet är viktigt eftersom det informerar Half-Life att dekalen innehåller transparanta pixlar.


Att göra WAD av BMP
Följ alla stegen för att göra en .WAD fil.

- När du sparat din fil i "Samples" katalogen (din {logo.bmp måste vara den enda filen i katalogen flytta eller ta bort andra) dubbelklicka och kör "qlumpy.exe" samt "makel.exe".

- Dubbelklicka och kör "makewad.bat". Detta konverterar din .bmp fil till en .wad fil. - Markera din nya wad file "sampelwad.wad" och kopiera den.

- Klistra in den i "Valve" katalogen om du vill använda den i HL, om den ska användas i TFC flytta den till "TFC" katalogen. I CS till "cstrike" katalogen o.s.v. Döp om den till "pldecal.wad" för att kunna använda den. *

* Om du vill, säkerhetskopiera din vanliga "pldecal.wad" innan du skriver över den.

Använda logon
Nu är du strax redo att rocka loss med din spray -färg-logo! Först måste du komma ihåg ett par saker. Gå inte in i "Customize" menyn om du inte tvunget måste. Om du tänker byta namn gör det och lämna sedan menyn genom att trycka på Escape. Om du trycker "Ok" eller "Cancel" kommer en normal logo att skriva över din egen. Vilket gör att du måste klistra in den igen. En sak till, På vissa servers kan det ta någon minut att ladda din dekal. Om du sprayar något lustigt ta det bara lugnt, vänta en stund, din logo dyker snart upp!

Tips
En av våra besökare har hört av sig med tips för att lättare lyckas med sin logo. Han berättar bland annat att storleken på bilden kan bestämmas med hjälp av följande:

"Höjd och längd (i Pixlar), ska enskilt gå att dividera jämnt med 16. Totala Arean (Höjd X Bredd) får vara max 12288 Pixlar. Den största symmetriska storleken jag använt är 96X96."

Ett annat litet tips kan vara att använda Half Life Color Spray Manager. Du kan ladda ner det från oss på 64 bits här (111 kB). Alternativt kan du också behöva runtime (1,84 MB) filerna.

Programmet kan lättast beskrivas som en windowsversion av SDK paketet. Den använder faktiskt samma filer men fördelen med det här är att det varnar direkt om du använder felaktiga storlekar eller bilder.

Förhandstitten på bilden är också riktigt användbar och gör att det lätt går att se om filen blir användbar.

Vi tackar Henrik ( [WA]Traza) för dessa tips som förhoppningsvis ska underlätta arbetet med spray logos.

<-Tillbaka

2/1-01 | Whiz | whiz@64bits.se

Den här guiden är fritt översatt till svenska av Whiz med tillstånd från Luke BostonBostonBrothers.com. Orginalöversättningen från tyska till engelska gjordes av Nico de Poel För mer information/hjälp kan du besöka Lagberts sida. Jag använde mig av Adobe Photoshop 6.0 när jag gjorde min logo.