Innehåll

Antec Phantom 500W

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Produkten
Tester
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

23/06-05 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Tester

Produkten testades dels genom att låta datorn stå och inte göra något alls i runt en timme (idle) och genom att köra Prime95 i en timma (fulload). Alla spänningar lästes av med hjälp av en multimeter och som referensprodukt valde vi ett Antec NeoPower 480 W.

Hårdvaran som användes vid dessa tester var följande.

I tabellen nedan ser ni de resultat våra tester gav.

Phantom NeoPower
Idle Load Idle Load
3,3 V 3,33 V 3,31 V 3,32 V 3,29 V
5 V 5,01 V 4,99 V 5,03 V 5,02 V
12 V1 12,04 V 12,01 V 12,02 V 11,96 V
12 V2 12,02 V 11,98 V   12,02 V 11,97 V

Som synes klarar båda nätaggregaten av att leverera väldigt stabila spänningar och ingen av dem har någonsin några problem.

Hur är det då med ljudnivån? Under våra tester gick aldrig fläkten i Phantom 500W igång, vilket får anses vara mer än godkänt, framförallt med tanke på att det inte direkt är några energisnåla produkter vår testdator innehåller. Den enda gångerna fläkten börjar rotera är när vi startar ett spel, eller någon annan applikation som använder båda grafikkortet och processorn. I det här läget är fläkten däremot väldigt tyst och roterar långsamt.

Slutsats

Antec Phantom 500W är ett innovativt nätaggregat som kombinerar det bästa från två världar. Inte nog med att det klarar av att leverera spänningar och strömmar som bör räcka till även för dem som använder sig av högprestandaprodukter, utan det har också möjligheten till att kylas helt passivt. Under våra tester startade fläkten enbart under spelsessioner, och även här var nätaggregatet nästan helt ljudlöst. Om man använder sig av en Ahtlon 64 istället för en Pentium 4 samt något grafikkort i mellansegmentet lär fläkten inte ens behöva starta när man spelar. Naturligtvis hålls alla spänningar på en nästintill perfekt nivå, även under full belastning med vår allt annat än energisnåla testdator. Att man dessutom kan reglera hur fläkten skall bete sig genom spaken på nätaggregatet ger ytterligare valmöjligheter för användaren.

Det finns egentligen enbart två negativa aspekter med den här produkten. En av dessa är storleken, nätaggregatet är någon centimeter längre än vad standarden säger att den skall vara. Å andra sidan är det här för de flesta inga problem, men det bör kollas upp innan ett inköp. Den andra, och största nackdelen är priset, hela 1700 SEK. Men för denna summa får man ett av de bästa och mest allsidiga nätaggregaten på marknaden.

Med ovanstående motivering ger vi Antec Phantom 500W utmärkelsen ”Best Product”.

Fördelar Nackdelar
Mycket tyst Priset
Stabilt
Semi-passivt  
Inställningsmöjligheterna  



« Föregående  


23/06-05 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!