Innehåll

Antec P160

Inledning
Specifikationer
I förpacknigen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

21/05-04 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Något som många försummar vid datorköp är det som alla delar placeras i, chassit. Ett dåligt sådant kan leda till många olika problem, till exempel hög ljudnivå och hög temperatur. Ett bra chassi kan man ha med sig länge i sin uppgraderingshysteri, och det överlever ofta de flesta delar i en dator. Därför kan det var ett dumt val att lägga ut den där extra tusenlappen på ett vassare grafikkort och köpa det billigaste chassit man kan hitta, bara för att man inte skall överskrida budgeten.

Idag skall vi ta oss en titt på ett chassi från tillverkaren Antec. De är kända för att göra båda bra och genomtänkta produkter, och frågan är om Antec P160, som vi skall testa, fortsätter på denna trend. Det har åtminstone på pappret en hel del intressanta funktioner som underlättar både byggandet och användandet av datorn.

Specifikationer

Nedan är en tabell med de viktigaste specifikationerna för Antec P160.

Storlek 206 x 515 x 500 mm (Bredd x Höjd x Djup).
Material Aluminium.
Vikt 6,5 KG.
Standard ATX och mATX..
3,5”-platser 6 st (två externa, och fyra interna).
5,25”-platser 4 st.
Fläktplatser 2 st 120 mm, en fram och en bak.
Nätaggregat Medföljer ej.
Övrigt Extra frontkontakter, en Firewire-kontakt, två USB-, och två ljud-kontakter. Dessutom en display som kan visa temperaturen från två olika sensorer.
Pris Cirka 1500 SEK med moms.

Chassit är som ni kan se gjort i aluminium vilket för ett tag sedan var ganska ovanligt. Men idag har de flesta tillverkare produkter av detta material, men det är trots allt trevligt att Antec har valt det eftersom man då kan hålla nere vikten.

Portarna som sitter längst upp på chassit är mycket användbara. Man behöver inte lägga sig på golvet för att till exempel koppla in ett USB-minne eller liknande, utan man kan enkelt sätta det i chassits-front.

1500 SEK med moms är i saftigaste laget med tanke på att man inte ens får med ett nätaggregat. Men å andra sidan får man ett högkvalitativt chassi gjort helt i aluminium. Frågan är dock om det är värt det onormalt höga priset eller inte.

I förpacknigen

Det man hittar i papplådan vid leverans förutom chassit är följande.

  • En manual.
  • En 120 mm-fläkt.
  • En manual för fläktinstallationen.
  • En påse med skruvar.
  • Åtta stycken skenor för installation i 5,25”-facken.
  • Två nycklar till sidoplåten.
Man får alltså inte med en mängd med tillbehör, men så brukar inte heller fallet vara med chassin. Något lite udda är dock en manual vilket mycket sällan brukar följa med. I denna hittar man allt man behöver veta för att montera olika delar och ta isär chassit, föredömligt Antec!

Den medföljande 120 mm-fläkten är tänkt att sitta i bakkanten av lådan som utsug och installationsanvisningarna som medföljer gör det mycket enkelt att installera den.


  Nästa sida »


21/05-04 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!