Innehåll

HeatlaneZen NCU-1000

Inledning
Specifikationer
I paketet
Kylflänsen
Montering
Resultat
Slutsats


Tack till PCB Distrubition som lånade ut produkten för recension.

19/9-03 | Martin "redhat" Hedlund | redhat@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Resultat

Samtliga tester utfördes på en Intel Pentium 4-processor med en hastighet på 2,4 GHz (533MHz-buss) vilket, enligt Intels anvisningar, ska utveckla cirka 59,8W. Vilo-temperaturen togs fram efter att systemet fått stå orört i 2 timmar och testerna för full belastning togs fram efter att processorn max-belstats i minst 1 timma.

För att NCU-1000-kylaren ska tävla på lika vilkor som sina konkurrenter har jag valt att använda samma kylpasta. Det handlar alltså om en kylpasta från Titan. Chassitemperaturen var under testen cirka 27 grader.

Som vi ser är inte kylaren något prestandamonster för de som vill överklocka mycket, men den presterar ändå väl. Om man dessutom beaktar det faktum att kylaren inte har någon fläkt kan man inte annat än höja ögonbrynen och låta sig imponeras.

Slutsats

Fläktlös kylare, kan det bli bättre? Ja, om du som användare prioriterar överklockning så bör du se dig om efter ett annat alternativ. Om du, som jag, hellre njuter av att kunna lyssna på musik utan att störas av surret från fläktarna är denna produkt gjuten för dig. NCU-1000 visar dessutom att den nya Heatlane-tekniken fungerar ypperligt och att det faktiskt går att tillverka en passiv kylare för processorn. Dessutom visade sig tekniken prestera väldigt väl. Den största nackdelen jag ser med kylaren är fästanordningen. Installationsproceduren är onödigt lång och jag ogillar att behöva att lossa moderkortet för att kunna montera en kylare.

Fördelar Nackdelar
Ljudnivån. Fästanordningen.
Prestandan. Storleken.



« Föregående  


19/9-03 | Martin "redhat" Hedlund | redhat@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!