Innehåll

Raidmax Storm 847

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Installation
Test
Slutsats


Ett stort tack till GTEK för att de bistod med produkten för recension.

15/5-2004 | Najze | najze @ 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Utsidan

Raidmax Storm 847 finns i tre olika färger, titan, blå och röd.

Smaken är som baken, delad, och det är bara att välja färg efter eget tycke. Vi har fått titta närmare på färgen titan, som är en blandning av silver, grå och svart.

Chassits första intryck gav positiva känslor. Bilden som vi fick se innan recensionen gav oss ett par negativa vibbar av att det inte var särskilt attraktivt. Men väl uppe ur lådan så var det faktiskt inte så tokigt som vi hade föreställt oss. Lacken var väldigt jämn och fin och gav ett spegelblankt intryck. Den färdiga modifikationen på sidan var snyggt utskuren och lämnade inga vassa kanter efter sig. I mitten av det kaststjärnelika motivet sitter en LED-fläkt fastskruvad som fungerar som utblås.

Fronten är silverfärgad och ljusare till skillnad från chassit i övrigt och är tillverkad i plast. I fronten sitter även här en LED-fläkt. Frontens utseende ger mestadels negativa intryck. Att göra fronten helt i plast känns budget och ostabilt. Överst finns det fyra stycken 5,25"-platser för IDE-enheter och i mitten på fronten finns två 3,5"-platser för floppy-enheter. På den vänstra sidan om dessa sitter reset-knappen och på den högra power-knappen. Nedanför sitter ett fläktinsug, vilket är bra för chassits ventilation. Gallret gör dock att det ser ut som en gammal transistorradio.


Allra längst ner på fronten finner vi extraanslutningar som är dolda bakom en lucka. Genom ett lätt tryck öppnas luckan och man får själv dra ner luckan för att komma åt anslutningarna. En liten enkel fjäder som gjort att luckan öppnats hela vägen hade gett ett mer gediget intryck. Här finner vi två stycken USB 2.0-anslutningar, en mic-ingång och ett hörlursuttag. Alltid bra för den som vill komma åt anslutningar snabbt.

På den andra sidan finner vi ventilationshål för att det ska bli så bra ventilation som möjligt i chassit.


Chassits baksida erbjuder inget revolutionerande. Längst upp finns plats för ett nätaggregat och under finner vi lufthål för de två temperaturreglerade fläktarna som sitter på insidan. Raidmax hade kunnat göra tätare, eller större, hål för att luftflödet skulle ha blivit bättre. Som det ser ut nu utnyttjas inte fläktarna till max då luften blockeras till viss del.

Plåtsidorna på chassit är tunna och fastskruvade med vanliga skruvar. Vi föredrar tum-, eller snabbskruvar, som de även heter, då det underlättar vid flertalet tillfällen då man inte har tillgång till verktyg (LAN till exempel). Dessa går att köpa separat för cirka 5-6 kronor styck från till exempel GTEK, vilket är överkomligt. Anledningen varför de valt att använda tunn plåt är säkerligen för att kunna dra ner på priset. Vi ser inte det som någon direkt nackdel, då chassit väger mindre och blir mer lätthanterligt på grund av detta.

På toppen av chassit är även här en utskuren modifikation. I mitten sitter en temperaturreglerad fläkt som fungerar som utblås.

På undersidan av chassit sitter fyra runda plastfötter för att chassit ska stå stabilt.

Utsidan ger både positiva och negativa intryck. Om chassit är snyggt eller inte är upp till betraktaren. Designen känns något föråldrad genom att det är gjort i plåt och plast i stället för aluminium. Fronten kunde ha snyggats till och gjorts lite mer exklusiv, än det något billiga och plastiga intryck det ger i dag. Plåtens lack höjer däremot upp intrycket då det är jämnt, välgjort och blankt. Kaststjärnemodifikationen höjer även den upp chassits yttre. Många skulle säkert föredra hemmagjorda "moddar" men för den som vill ha ett färdigt så är detta ett perfekt val. Snyggt och välgjort!


« Föregående Nästa sida »


15/5-2004 | Najze | najze @ 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!