Innehåll

Antec Super Lanboy

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

21/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(alfakrull)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Antec har länge tillverkat bland annat chassin av hög kvalité, och till mängder av olika målgrupper. En av dessa är de som förflyttar sin dator regelbundet, till exempel till LAN-partyn. För ett tag sedan tog därför Antec fram ett specialutvecklat chassi för dessa personer, Lanboy. Denna produkt blev en relativt stor framgång och därför är det föga förvånande att en efterträdare nu har nått ut till konsumenterna, Super Lanboy.

Skillnaderna mellan föregångaren och den nya Super Lanboy är många, både estetiska och funktionsmässiga. Bland annat använder den nya modellen 120 mm-fläktar istället för 80 mm-diton, dessutom har den en del andra ting som är till för att få ner ljudnivån. Men har Antec än en gång lyckats, och vilka likheter har Super Lanboy med storebror P160 (som vi recenserade här)?

Specifikationer

Nedan är en sammanställning av specifikationerna för produkten ifråga.

Storlek 208 x 420 x 434 mm (Bredd x Höjd x Djup).
Material Aluminium.
Vikt 4,0 kg.
Standard ATX och mATX.
3,5”-platser 6 st (två externa, och fyra interna).
5,25”-platser 3 st.
Fläktplatser 2 st 120 mm, en fram och en bak (två 120 mm-fläktar medföljer).
Nätaggregat Medföljer ej.
Övrigt Extra frontkontakter, två USB-, och två ljud-kontakter.
Pris Cirka 1000 SEK med moms.

Detta chassi är som många andra i dagsläget gjort i aluminium vilket har en hel del fördelar, bland annat som ni kan se ovan, vikten. Att ha ett så lätt chassi är en fördel om man flyttar datorn ofta, och vikten på 4 kg gör det här chassit till ett av de lättaste på marknaden. Rent fysiskt är chassit ganska litet i jämförelse med andra. Det är till exempel nästan en hel decimeter lägre än storebror P160, och nästan lika mycket kortare. Men på grund av detta har man varit tvungen att ta bort en 5,25”-plats, antalet är därför nere till tre stycken. Men detta bör inte vara några problem för de allra flesta.

Fläktarna som medföljer är av 120 mm-typ vilket är att föredra. Dessa kan förflytta lika mycket luft som de mindre och betydligt vanligare 80mm-fläktarna, fast till en lägre ljudnivå vilket självklart är till att föredra.

Priset på runt tusenlappen är ganska humant för ett chassi av denna klass. Men kom ihåg att ett nätaggregat inte ingår i det priset vilket gör att det blir något dyrare än en del andra likvärdiga produkter när man har lagt in priset för ett nätaggregat i ekvationen.

I förpackningen

I den gröna lådan hittar man förutom chassit självt följande.

  • En manual.
  • En 120 mm-fläkt.
  • En manual för fläktinstallationen.
  • En påse med skruvar.
  • En bärrem.
  • Ett ”case-badge”.
Manualen som medföljer går snabbt igenom hur man installerar de olika delarna, inte speciellt ingående, men tillräckligt för att man skall få ett hum om hur det hela går till.

Det mest intressanta är dock bärselen som medföljer. Med hjälp av denna kan man bära hela datorn ungefär som en vanlig väska. Detta är med andra ord helt klart en del av det LAN-koncept Antec försöker skapa.

Den medföljande lösa 120 mm-fläkten är tänkt att sitta i bakkanten av lådan för att suga ut luft och installationsanvisningarna som medföljer gör att man helt enkelt inte kan missuppfatta hur den skall installeras.


  Nästa sida »


21/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(alfakrull)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!