projekt lunch!

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
Post Reply
User avatar
slaüman
Posts: 966
Joined: 2002-04-14 12:55:52
Location: Göteborg
Contact:

projekt lunch!

Post by slaüman »

För er som är hungriga, inte hittar nåt färdigt i frysen så kan jag här erbjuda lite bilder på en god macka å ett recept på den.
http://tobbedaman.no-ip.com/upload/imag ... ojectLunch

recept:
toastmacks-bröd
ost (jag körde med riven)
skinka (rökt/kokt/do-as-you-please)
tomat

tjofftjoff med lite smör å så in i mackgrillen!

fler recept på mackor mottages tacksamt
User avatar
Big_Bird
Posts: 7003
Joined: 2002-03-08 21:44:32
Location: Göteborg
Contact:

Post by Big_Bird »

Röra på tonfisk, Keso, hackad rödlök, tärnad tomat och Kapris (krydda med salt, peppar och "Herbes de Provence")
Lägg på rostbröd. Toppa med rivost.
Kör i ugnen på 225 grader till osten smält och brödet ser lite "rostat" ut.

Ät.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
User avatar
Gnuet
Posts: 3736
Joined: 2003-04-06 14:20:38
Location: Savannen, Stockholm
Contact:

Post by Gnuet »

Knäckebröd
Smör
Skivbar Leverpastej

taDaa... bästa mackan man kan tänka sig :]
iDon't care about your problems.
User avatar
Big_Bird
Posts: 7003
Joined: 2002-03-08 21:44:32
Location: Göteborg
Contact:

Post by Big_Bird »

Skivbar leverpastej är ju äckligt... och smör och leverpastej är ju rent perverst ;D
IMHO.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
User avatar
Hyde
Posts: 428
Joined: 2002-09-16 8:28:48
Location: Kungälv
Contact:

Post by Hyde »

vitt bröd, smör, ost, gurka <- den slår aldrig fel
A life in pain is a life in vain
User avatar
Kalimac
Posts: 839
Joined: 2002-06-28 19:12:22
Location: Göteborg

Post by Kalimac »

Vilket bröd som helst
Ketchup
Chilipulver eller nåt annat mumsigt
Massor av ost
In i mikron tills osten smält helt
Ät

Gott ;)
<scampwork> IN THE GRIM FUTURE OF COOKING, THERE IS ONLY NOODLES
User avatar
lillis
Hedersbit
Posts: 6841
Joined: 2002-03-08 18:03:45

Post by lillis »

dude wrote:vitt bröd, smör, ost, gurka <- den slår aldrig fel
Word! Men örtsalt på också.
User avatar
t3o
Posts: 1195
Joined: 2002-03-09 15:33:23
Location: Egby boysens och möckleby meckarnas öland
Contact:

Post by t3o »

rostad macka, gyllenbrun, typ jättefranska.
bregott standrard
Björnbärsmarmelad av den äkta varan (svår att hitta)

alt.

Ölandslimpa
lätt och lagon
pärsonstunnaskivor, kokt skinka.


Serveras med ett glas kall oboy
Vill du köra starcraft mot mej? På battle.net heter jag Swoomp och är oftast inne i swe-1, swe-2, tw, eller xtc
User avatar
Mind
Posts: 1032
Joined: 2002-12-26 22:22:04
Contact:

Post by Mind »

jo sådana mackor har man käkat en hel del i sitt bortslösade liv.

kruxet är att det tar så jäkla lång tid o göra dom.
User avatar
Pinto
Posts: 4539
Joined: 2002-07-29 15:40:54

Post by Pinto »

Mackor med smör ketchup (får det och smaka som pizza,iaf lite) och sedan rostbiff på det och massor med ost in i ungnen ta ut dom när osten börjar bubbla,dra på lite oregano och lite aromatkrydda och caynepeppar (stava?) Och vipps världens godaste macka.
We dance to all the wrong songs
User avatar
Imagine
Posts: 804
Joined: 2002-03-08 17:35:46
Location: Strängnäs

Post by Imagine »

Varm macka:
vit franska
lite smör
senap och ketshup
skinka
en ring annanas
herrgårdsost, rikligt
svarpeppar, oregano
225 grader i 3 min.
Kall macka, när du vill ha nåt gott till ölen:
En burk makrill i tomatsås, mosas i en skål.
En 1dl creme fraiche, rör ner i skålen.
En klyfta vitlök, färsk, pressa ner.
Peppra med svartpeppar, rätt mycket.

Man kan även piffa upp smaken med lite finhackad lök, gärna röd.
En skvätt olivolja är inte heller så dumt, om man gillar det...
Fördela smeten på favoritbrödet.
Till frukost äter jag nästan jämt en macka med philadelfiaost, tomater och/eller gurka och ett lager svartpeppar...
Post Reply