Våga sjunga nationalsången

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
User avatar
xianze
Posts: 1350
Joined: 2002-03-08 15:02:08
Location: Göteborg
Contact:

Post by xianze »

Hmm tja, jag tycker det är förjävligt att man inte kan få visa att man är stolt svensk, tänk er om 20 år, då den svenska flaggan blivit en nazistsymbol och lärarna står och talar som sveriges flagga som något som användes förr?..

Nej men seriöst, Var jättemånga i min gamla klass som absolut inte var nazister/rasister men hade med sig svenska flaggor ibland till skolan för att fira ex. sverige i fotboll och dylikt.. nazistförklarade direkt.
Varför kan man inte få ha sitt lands symbol ifred?
/me tycker att vi skall byta ledning i detta landet..
Workstation: Intel C2D 3ghz, 4gb ram, 20" pivot, 80gb ssd + 2x320gb raid1. Win 7
AtomRoger: Intel Atom 1,66ghz, 2gb ram, 250gb raid1, 2tb lagring, debian.
Laptop: Macbook sötnos (Felicia) 2,4 ghz C2D
staretsen
Avstängd
Posts: 5647
Joined: 2004-03-26 8:35:14

Post by staretsen »

hagstrom wrote:Men snälla du, det har jag väl varken sagt eller tyckt .

Fult påhopp av dig att pådyvla mig att fascisterna stred för demokrati.
Fy f..n
Jag menade verkligen inte att du tyckte så, jag reserverade mig för att det finns folk som tar parti för fascisterna, som skulle kunna säga ungefär: "vadå, är det någon jävla självklarhet att det var folkfronten som var demokraterna".
hagstrom wrote:Se där, ordet demokrati har olika haft mening i olika kretsar..

Folkfrontens ideer tror jag inte stod för ordet demokrati i ordets rätta bemärkelse. No way.

Det hade blivit en annan typ av diktatur jmf med Franco, men på ett annat sätt, och lika illa i en förlängning, möjligtvis ngt bättre i kort perspektiv, men inte i längden.
Hur då? När har direktdemokrati resulterat i diktatur? Själv tycker jag att ett statsskick där folket styr direkt, t.ex. agerar riksdag genom medborgarråd, är den högsta formen av demokrati. Och det är detta syndikalismen och andra frihetliga former av socialism vill införa. Om det är möjligt, det är en annan fråga, men teoretiskt anser jag det vara demokrati i sin mest fulländade form.
hagstrom wrote:Röda fanan är inte ett dugg bättre än den svarta. Jag hatar båda. Svart eller röd är båda diktatur, i ordets riktiga bemärkelse.
Har svårt att se hur anarkistiska samhällen kan vara diktaturer, som väl får ses som ett auktoritärt eller totalitärt ting. Möjligen att de kan utmynna i kaos om det går snett, men diktatur... Möjligt att vi menar olika saker med en svart fana dock. =)
hagstrom wrote:Kommunistregimer är lika mkt skit som fascistregimer. Och socialimsregimer har väl aldrig lyckats bli demokratiska, var än vi ser runt i världen?
Den "kommunism" som använts i bland annat i Sovjetunionen kan jag hålla med om var inget annat än fascism.

Dock är ett konservativt samhälle annorlunda från ett liberalt, eller hur? Auktoritär socialism som marxism-leninism likväl som totalitär som stalinism, skiljer sig från frihetlig socialism såsom syndikalism. Jag trodde på marxism-leninismen ett tag, men har lämnat den för ett eget tänkande som står närmare syndikalismen.

Det jag menar är i stort sett att det är skillnad på ett samhälle uppkommet ur en auktoritär ideologi och en frihetlig.
hagstrom wrote: BTW, jag satt inlåst i Francos polisfängelse en natt i baskiska San Sebastian 1975.
Det sjöngs Internationalen i en källare på en krog på landet, vi var få. Tunga stövlar kom ner för trappan.

Var du ens född då?
Nej, det var jag inte. Vart vill du komma?
hagstrom wrote:Tror du att tillfället till diktarur versus demokrati skulle varit annorlunda om socialisterna hade tagit över på sent 30-tal?
Beror på vilka socialister man menar. Om stalinismen hade tagit över tror jag Spanien hade varit totalitärt, om syndikalisterna tagit över hade det nog sett annorlunda ut.
hagstrom wrote: Jag är ledsen över de röda flaggorna i Sovjet, som tog livet av så många på tidigt och sent 20-tal, och under hela 30-talet. Man kan också tänka på alla under 40- 50- 60 och 70-tal.

Står du för röda flaggor, som diskussionen vi har nån stans, så får du stå för den.

Me, no way,. jag är demokrat.
Jaha, så för att något svin satt och använde socialism som svepskäl för att vara diktator under den röda fanan på 20-, 30-, 40- och 50-talet så är jag antidemokrat? Det tycker jag påminner en hel del om att vi inte skulle få använda den svenska flaggan för att nazister använder den.

Och enligt ditt resonemang är alltså alla kapitalister också antidemokrater, eftersom Pinochet kallade sig det? Och alla moderater idag är nazister för att deras parti stödde Hitler för 70 år sen? Det tror inte jag.

Och sen kan jag tänka själv, bara för att Stalin också kallade sig socialist behöver vi inte ha något som helst att göra med varandra.

Image

Enligt testet på www.politicalcompass.org står jag ungefär lika långt ifrån Stalin som Bush och Hitler. Vill lika lite bli förknippad med Stalin som med de två sistnämnda.
hagstrom wrote:Och ja, har läst min Marx o Lenin .
Hehe, Lenin är inte det bästa att läsa om man vill få bilden av att vänstern är demokratisk. Jag skräms av mycket av vad han skriver.
Last edited by staretsen on 2005-01-21 16:05:18, edited 1 time in total.
Life's a joke, yuk it up.
User avatar
lillis
Hedersbit
Posts: 6841
Joined: 2002-03-08 18:03:45

Post by lillis »

TT, du verkar skämmas och ojjas väldigt mycket över vad andra gör. Du kanske borde skämmas för det du själv gör som (ev.) inte är bra och arbeta på det istället. ;)
staretsen
Avstängd
Posts: 5647
Joined: 2004-03-26 8:35:14

Post by staretsen »

lillis wrote:TT, du verkar skämmas och ojjas väldigt mycket över vad andra gör. Du kanske borde skämmas för det du själv gör som (ev.) inte är bra och arbeta på det istället. ;)
Nog tänker jag på det, men det syns ju inte så mycket på allmänna debatter då man oftast inte debatterar sig själv. =)

Men om man kan säga att man är stolt över sitt land tycker jag även man ska kunna säga att man skäms över det. (Eller åtminstone delar av det)

Och sen vill jag fortfarande inte förknippas med någon som Stalin, det tycker jag inte jag har förtjänat.
Life's a joke, yuk it up.
User avatar
Phobic
Posts: 2062
Joined: 2002-03-08 10:22:59
Location: Borås Stad

Post by Phobic »

TinyTeeth wrote:Enligt testet på www.politicalcompass.org står jag ungefär lika långt ifrån Stalin som Bush och Hitler. Vill lika lite bli förknippad med Stalin som med de två sistnämnda.
Ja mycket finns det att säga om dessa herrar. Men att sätta Bush i en direkt jämförelse med Stalin och Hitler tycker jag personligen är att gå lite väl långt.
User avatar
lillis
Hedersbit
Posts: 6841
Joined: 2002-03-08 18:03:45

Post by lillis »

Phobic wrote:
TinyTeeth wrote:Enligt testet på www.politicalcompass.org står jag ungefär lika långt ifrån Stalin som Bush och Hitler. Vill lika lite bli förknippad med Stalin som med de två sistnämnda.
Ja mycket finns det att säga om dessa herrar. Men att sätta Bush i en direkt jämförelse med Stalin och Hitler tycker jag personligen är att gå lite väl långt.
Indeed it is.

TT: Var stolt över dig själv istället.
User avatar
Iraq_Info-Minister
Posts: 14
Joined: 2004-04-10 14:07:00
Location: jugoslavien
Contact:

Post by Iraq_Info-Minister »

Enligt mig är nationalism en politisk åsikt som hör hemma på stenålder, männskligheten kan få det så mycket bättre om vi slutar att bråcka om "nationaliteter" "gränser" och sådana syntetiska saker som vi människor själva har skappat för att splitra varandra. Personligen har jag uppsat en sovjetisk flagga pga att den sovjetiska flaggan inte hör till något speciellt "folk" och att alla kan känna sig som fullvärdiga sovjeter, och nu dom som har ett mindervärdes komplex och fruktar att norden bara kommer att bli ett kallt hörn i EU. Lugna er! Sverige har viktiga naturresuser som andra länder behöver, kompitent arbetskraft etc och så tycker ju japanerna om att åka hit på sommaren ;D

Angående nationalsången (dvs den svenska då) så väljer jag att inte sjunga den (inte pga att den är just sveriges dvs) pga den är så j*vla dålig! seriöst melodin och texten är ju sk*t dålig! Jag går runt och nynar på den franska, sovjetiska och amerikanska nationalsångerna då och då pga att dom har trevliga melodier och teterna är bra. Men som sagt har du lust att gå runt med sverige flagga och sjunga nationalsången så har du all rätt att göra det så länge det inte stör mig (dvs sjunger för högt etc)!

Och om nazister och rasister, efter som jag är Jugoslav och bor ute på landet så har jag träffat min beskärda del utav dessa personer. En rolig tendens är ju att marioteten av dessa personer är rent ut sagt värdelösa i skolan, dom tjötar ju jämt att invandrare suger ut sverige, inte lär dom göra större nytta när dom sitter hemma på socialbidrag!


P.S. Ursäkta stavfelen
User avatar
hagstrom
Posts: 245
Joined: 2003-11-26 19:22:11
Location: Umeå

Post by hagstrom »

TinyTeeth


Totalt klassiskt politiiskt vridning på det sätt som du du skriver.

Du bläddrar i alla meningar jag skrivit och lyfter upp olika meningar, som du svarar på, utan att att hänsyn till sammanhanget.

Dock tror jag att både du och jag älskar Imperiet .

Fred.

Du ska va President.

Viika texter, vilken röst, viken gitarr och bas.

Sahara Hotnights ligger i samma kader.

He he, när min son var urliten spelade jag i princip bara Imperiet, Sahara, Nationalteatern samt mkt blues och soul för honom.

Fröknarna på dagis blev lite konfunderade när han glatt sjöng:

Är du rädd för ditt eget barn lilla mamma.

Och ibland kom: där välfärden vältrar fram expanderar industrier.

He he.

Quiz, vilet band gjorde sista poesiraden?


Nu va det väl inte riktigt där vi var.
Syndikalismen är en god tanke, men den kommer aldrig att bli verklighet i det samhälle som världen lever i nu.

OK?
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Det är en synd att jämföra legendariska Ebba Grön med kalkonbandet Sahara Hotnights... IMHO
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
lyckegard
Posts: 2190
Joined: 2002-03-11 20:30:35

Post by lyckegard »

Image
wham bam thank-you ye -ma'am
User avatar
lillis
Hedersbit
Posts: 6841
Joined: 2002-03-08 18:03:45

Post by lillis »

Lyckegard, jag tror inte man får ha bilder i signaturen.
Förlåt.
staretsen
Avstängd
Posts: 5647
Joined: 2004-03-26 8:35:14

Post by staretsen »

Phobic wrote:Ja mycket finns det att säga om dessa herrar. Men att sätta Bush i en direkt jämförelse med Stalin och Hitler tycker jag personligen är att gå lite väl långt.
Jag jämställde dem inte moraliskt, men ideologiskt står de lika långt ifrån mig. Tvivlar man kan man ju mäta med linjal. :)

hagstrom: Skulle jag svara på allt samtidigt skulle det bli rätt så rörigt. Och vart vill du komma med ditt inlägg?
Life's a joke, yuk it up.
User avatar
wille
Posts: 4039
Joined: 2002-03-10 19:08:58
Location: Göteborg, bor i Luleå
Contact:

Post by wille »

Phobic wrote:Ja mycket finns det att säga om dessa herrar. Men att sätta Bush i en direkt jämförelse med Stalin och Hitler tycker jag personligen är att gå lite väl långt.
Enda skillnaden är att gällandes Stalin och Hitler kan man tryggt och säkert sitta med facit i hand och avsky deras fascistfasoner.

Var G.W. Bush kommer att hamna någonstans måste historien få utvisa, men att både genom media och nya lagar lura sitt folk till att göra som han vill ger honom inte färre diktatorpoäng imo.
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
User avatar
Viscum
Posts: 348
Joined: 2002-03-09 7:09:29
Location: Göteborg
Contact:

Post by Viscum »

Jag är halvtysk och har alltid känt mig mer tysk än svensk. Har aldrig varit rasist eller nazist osv. Men har många gånger fått höra det pga. mitt tyska påbrå. Saken blev inte bättre av att man var Jehovas Vittne under skoltiden (dock inte längre) för JV:s fick helt enkelt inte sjunga Nationalsången.

Så jag tyckte alltid det var jobbigt på skolavslutningarna när alla skulle sjunga.
Men nu när jag inte är JV sen år tillbaka så tycker jag om att sjunga alla låtar som var för mig "förbjudna" förut.

Så nationalsången sjunger jag gärna :)
Kommer vara en av dem som stolt firar Sveriges nationaldag då den nu för 1:a gången i historien blir helgdag (röd)
..::Jag är en människa av vanor, med ovanan att göra ovanliga saker::..
Post Reply