Finslipning av RSS-funktionen?

Kommentera artiklar, ge förslag, kritisera eller rosa vårt arbete på 64bits.
Post Reply
Fluffy
Hedersbit
Posts: 7384
Joined: 2002-02-13 23:56:00

Finslipning av RSS-funktionen?

Post by Fluffy »

Skulle det kunna fixas så nyheterna listas dagen de blivit skrivna, alltså om en nyhet skriven igår inte står som att den är skriven idag om man laddade listan idag?

I samma veva, skulle det kunna fixas så RSS innehåller nyheterna med text och bilder istället för att bara peka till nyheterna på 64bits.se?

Dumma Kunder ( http://dummakunder.blogspot.com/atom.xml ) är ett bra exempel.
User avatar
linc
Administratör
Posts: 7602
Joined: 2002-02-13 22:22:11
Location: Skåneland
Contact:

Re: Finslipning av RSS-funktionen?

Post by linc »

Fluffy wrote:Skulle det kunna fixas så nyheterna listas dagen de blivit skrivna, alltså om en nyhet skriven igår inte står som att den är skriven idag om man laddade listan idag?
Det får vi kolla på... bör väl gå att ordna tycker jag.
Fluffy wrote:I samma veva, skulle det kunna fixas så RSS innehåller nyheterna med text och bilder istället för att bara peka till nyheterna på 64bits.se?
Njae. Anledningen till att vi inte inkluderar hela nyheten utan bara rubriken idag är för annonsexponeringens skull. Lägger vi in hela nyheten i rss:en finns det ingen anledning att besöka framsidan på siten för de som använder rss:en längre, eller hur?

Vi har diskuterat att ha en ingress att inkludera i rss:en, men nyhetssystemet vi har idag tillåter inte denna uppdelningen så det är ett framtida projekt.

Fluffy wrote:Dumma Kunder ( http://dummakunder.blogspot.com/atom.xml ) är ett bra exempel.
Det där är dock inte RSS.
hej.
User avatar
Branstrom
Hedersbit
Posts: 3487
Joined: 2002-02-22 16:46:37
Location: Härnösand
Contact:

Post by Branstrom »

En kort ingress skulle vara bra, hela nyheten i RSS-flödet har jag aldrig tyckt vara en bra idé. Men ju förr ni kan få det fixat desto bättre. Det kan ju bara vara att man tar de första 80 bokstäverna från nyheten t ex.
Fredrik Bränström. Blogg + portfolio, så småningom.
Post Reply