Tips på middagsmat
Inhandla färsk spenat, vitlök, creme fraiche (gärna den magra typen) och en god färst pasta gärna fettucini. Värm ut lite olivolja i en wokpanna så den blir hett, ös ner spenaten och två fint hackade vitlöksklyftor rör snabbt så inte vitlöken bli bränd. Efter ett par minuter häll ner creme fraiche och krydda med salt och peppar. Servera så snabbt pastan är klar.
Tar bara tio minuter att laga till.
Tar bara tio minuter att laga till.
Haha!daggerr wrote:Något säger mig att ingen här någonsin har kollat på en westernrulle. Stekt fläsk, stekt ägg och vita bönor i tomatsås! tar typ 7minuter och 38 sekunder att göra. Passar lika bra till frukost som middag! Dessutom blir man gasig i magen !
Grundare av webbyrån We made you look http://wemadeyoulook.at
Någonting jag brukar äta på helgerna:daggerr wrote:Något säger mig att ingen här någonsin har kollat på en westernrulle. Stekt fläsk, stekt ägg och vita bönor i tomatsås! tar typ 7minuter och 38 sekunder att göra. Passar lika bra till frukost som middag! Dessutom blir man gasig i magen !
Willes Helgfrukost:
2 skivor bröd
2 ägg
lagom mycket bacon
ost
vita bönor i tomatsås
stek upp baconen, värm bönorna, stek äggen. rosta brödet, släng på lite ost, på med baconen, bönorna och ägget på toppen. Gärna lite ost ovanpå också.
vadå kolestroldöden?
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
Vägen mot perfektion
Jag vet att det här är en grov bump, men jag känner att det finns nyhetsvärde i de gamla inläggen så istället för att börja en ny tråd fortsätter jag här:
Kvällens recept:
Kålpudding:
Kålen:
1 Kålhuvud
2 msk sirap
2 dl vatten (ev 1 dl vatten 1 dl grädde)
Fyllningen:
600 g färs (helst fläskfärs)
1 gul lök
1 dl ris
2 ägg
2 dl vatten (samma här, går lika bra med 1dl vatten och 1 dl grädde)
Det här receptet tar tid att göra. Kålen ska egentligen stekas kvällen innan man gör puddingen. Avlägsna stocken på kålhuvudet, skär i små bitar. Fräs kålen i smör, när kålen fått lite färg häller man på sirap och saltar. Låt steka några minuter till och häll sedan på vätskan. Fyllningen görs på följande vis: Börja med att koka upp riset (det ska vara svalt när du blandar ut det). Sätt på ugnen på 200°. Stek upp löken i smör tills det har fått en gyllenbrun färg. Blanda färsen med den stekta löken och det kokta riset, krydda med salt och svartpeppar. Blanda ut med ägg och vätska så att det blir en krämig blandning. Ta fram en form och lägg ut hälften av kålen (ev en tredjedel om du vill ha dubbla lager färs). Lägg på färsen och täck färsen med den resterande kålen. Låt stå inne i ugnen mellan 45 minuter och en timme.
Bör serveras med kokt potatis och lingonsylt.
Kvällens recept:
Kålpudding:
Kålen:
1 Kålhuvud
2 msk sirap
2 dl vatten (ev 1 dl vatten 1 dl grädde)
Fyllningen:
600 g färs (helst fläskfärs)
1 gul lök
1 dl ris
2 ägg
2 dl vatten (samma här, går lika bra med 1dl vatten och 1 dl grädde)
Det här receptet tar tid att göra. Kålen ska egentligen stekas kvällen innan man gör puddingen. Avlägsna stocken på kålhuvudet, skär i små bitar. Fräs kålen i smör, när kålen fått lite färg häller man på sirap och saltar. Låt steka några minuter till och häll sedan på vätskan. Fyllningen görs på följande vis: Börja med att koka upp riset (det ska vara svalt när du blandar ut det). Sätt på ugnen på 200°. Stek upp löken i smör tills det har fått en gyllenbrun färg. Blanda färsen med den stekta löken och det kokta riset, krydda med salt och svartpeppar. Blanda ut med ägg och vätska så att det blir en krämig blandning. Ta fram en form och lägg ut hälften av kålen (ev en tredjedel om du vill ha dubbla lager färs). Lägg på färsen och täck färsen med den resterande kålen. Låt stå inne i ugnen mellan 45 minuter och en timme.
Bör serveras med kokt potatis och lingonsylt.
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
Vägen mot perfektion
Wok, i olja i en stekpanna/kastrul på låg värme... (inte så mycket olja och hög värme att de blir friterad...)Mind wrote:Hmm wook, funkar det att använda en vanlig teflonstekpanna ?thimp wrote:Skaffa en wokpanna. Koka nudlar tills de nästan är klara, woka nudlarna med vad som finns hemma. Räkor, skinka osv. Servera med sötsursås.
uhm, hur wookar man igentligen ? olja ? vatten ? smör ?
Här var det tomt...
1) stek en kycklingfilé lite försiktigt och gör små "luckor" som du lägger i bitar valfri grönmögelost, släng sedan in den i ugnen. servera med nån god svampsås och bandpasta/ris & sallad.
2) smält grönmögelost i en kastrull och tillsätt grädde, koka upp till en sås och servera med gnocchipasta & cocktailtomater.
yes, i'm a big fan of cheese.
dock inte så jättenyttig mat.
2) smält grönmögelost i en kastrull och tillsätt grädde, koka upp till en sås och servera med gnocchipasta & cocktailtomater.
yes, i'm a big fan of cheese.
dock inte så jättenyttig mat.
noli turbare circulos meus
Nej hög värme gärna gaslåga ska det bli gott så skippa alla jävla frysta wokgrönsaker dom hinner bli kokta innan dom blir wokade. kokta blir dom även om du kör på för låg temp. vitsen är att dom ska mjukna lagomt och få en viss stekyta. Hur mycke olja man använder beror nog på vad man wokar men vad jag lört mig är att det ska va lite och väldigt varmt innan man kör i maten.walliski wrote:Wok, i olja i en stekpanna/kastrul på låg värme... (inte så mycket olja och hög värme att de blir friterad...)Mind wrote:Hmm wook, funkar det att använda en vanlig teflonstekpanna ?thimp wrote:Skaffa en wokpanna. Koka nudlar tills de nästan är klara, woka nudlarna med vad som finns hemma. Räkor, skinka osv. Servera med sötsursås.
uhm, hur wookar man igentligen ? olja ? vatten ? smör ?
*bump*
Konsten att laga fläskfilé som Jallabert
Du behöver:
1 st fläskfilé
Olivolja
Soja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
Chili
Hur:
Blanda sojan, kryddorna, oljan i en skål, skär chilin och vitlöken i småbitar och blanda i. Skär en skåra i fläskfilén, ett par cm djup. Lägg din köttbit i en plastpåse och häll i marinaden. Låt det ligga i kylen tills du ska använda den.
Häll lite vatten i en långpanna och sätt under mitten av ugnen. Sätt in köttet på galler i mitten av ugnen på 200 grader, efter ca 15-20 minuter är det klart.
De flesta recepten säger att man ska bryna filén i stekpanna först, det tycker jag att man ska strunta i. Servera med klyftpotatis/pommes frites + sås eller potatisgratäng. Om du gör en potatisgratäng innan, så hinner den få perfekt temperatur för att ätas tills fläskfilén är klar.
Klyftpotatis
Du behöver:
Ett gäng potatisar
Salt
Svartpeppar
Ev. andra kryddor
Olivolja
Hur:
Häll olivolja i en långpanna. Borsta bort jord från potatisarna i ljummet vatten. Skär varje potatis i fyra klyftor och lägg dem i långpannan. Krydda potatisarna. Blanda runt dem litegrann med händerna så de får olja och kryddor lite överallt. Sätt in i mitten av ugnen i 225 grader tills det ser ut att vara färdigt, under tiden ska du ta ut dem och vända lite på dem ett par gånger.
Potatisgratäng
Du behöver:
En jävla massa potatis, ca 2kg
Grädde, ca 7dl (matlagningsgrädde med 12% fett blir bra)
Salt
Svartpeppar
Fryst, hackad spenat (frivilligt, jävligt gott imho)
Ett par klyftor vitlök (frivilligt, jävligt gott)
Skala potatisen, skär i skivor. När man skivar potatisarna så önskar man verkligen att man hade en matberedare ... Smörj en form med smör/margarin. Lägg ett lager potatis i formen, salta och peppra. Lägg i lite spenat. Lägg ett nytt lager potatis i formen, gör samma sak.. vill du ha vitlök i så skär den i bitar (gör inget om bitarna är ganska stora) och lägg i formen någonstans mellan dina lager potatis. När potatisen är slut så häller du på grädden.
Sätt in i mitten av ugnen 200 grader tills det ser ut att vara färdigt.
Konsten att laga fläskfilé som Jallabert
Du behöver:
1 st fläskfilé
Olivolja
Soja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
Chili
Hur:
Blanda sojan, kryddorna, oljan i en skål, skär chilin och vitlöken i småbitar och blanda i. Skär en skåra i fläskfilén, ett par cm djup. Lägg din köttbit i en plastpåse och häll i marinaden. Låt det ligga i kylen tills du ska använda den.
Häll lite vatten i en långpanna och sätt under mitten av ugnen. Sätt in köttet på galler i mitten av ugnen på 200 grader, efter ca 15-20 minuter är det klart.
De flesta recepten säger att man ska bryna filén i stekpanna först, det tycker jag att man ska strunta i. Servera med klyftpotatis/pommes frites + sås eller potatisgratäng. Om du gör en potatisgratäng innan, så hinner den få perfekt temperatur för att ätas tills fläskfilén är klar.
Klyftpotatis
Du behöver:
Ett gäng potatisar
Salt
Svartpeppar
Ev. andra kryddor
Olivolja
Hur:
Häll olivolja i en långpanna. Borsta bort jord från potatisarna i ljummet vatten. Skär varje potatis i fyra klyftor och lägg dem i långpannan. Krydda potatisarna. Blanda runt dem litegrann med händerna så de får olja och kryddor lite överallt. Sätt in i mitten av ugnen i 225 grader tills det ser ut att vara färdigt, under tiden ska du ta ut dem och vända lite på dem ett par gånger.
Potatisgratäng
Du behöver:
En jävla massa potatis, ca 2kg
Grädde, ca 7dl (matlagningsgrädde med 12% fett blir bra)
Salt
Svartpeppar
Fryst, hackad spenat (frivilligt, jävligt gott imho)
Ett par klyftor vitlök (frivilligt, jävligt gott)
Skala potatisen, skär i skivor. När man skivar potatisarna så önskar man verkligen att man hade en matberedare ... Smörj en form med smör/margarin. Lägg ett lager potatis i formen, salta och peppra. Lägg i lite spenat. Lägg ett nytt lager potatis i formen, gör samma sak.. vill du ha vitlök i så skär den i bitar (gör inget om bitarna är ganska stora) och lägg i formen någonstans mellan dina lager potatis. När potatisen är slut så häller du på grädden.
Sätt in i mitten av ugnen 200 grader tills det ser ut att vara färdigt.
Ny låt ---> Jallabert - KRS3
Bacon pasta... Dock pasta fastän trådskaparen inte ville ha det ...
Enkel att tillaga och god...
Du behöver:
Bacon
Grädde
Lite vatten
Lite vetemjöl
Rosmarin
Gör såhär:
Skär baconet i små bitar, sätt i en stekpanna på låg temperatur så fettet smälter. Då lite fett har smultit öka temperaturen. Du behöver inget extra fett, då baconet i sig självt är tillräckligt fett.
Stek baconet så att det blir brunare, hur brunt får man bestämma själv.
Lägg på lagom mängd rosmarin, (3 teskedar för runt 1kg bacon), rör om.
Strö över kanske 1 dl vetemjöl (återigen 1kg bacon), på det stekta baconet, RÖR OM så att det blir jämt, annars blir det klimpar.
Häll på lite vatten när mjölet är jämt fördelat, och sedan grädde (ca 4 dl för 1kg bacon). Koka en stund... Minst 5 minuter så att mjölet inte smakar mjöl mera. SMaksätt med mera rosmarin om du vill.
Servera med någonsårts pasta.
Notering: Jag vet inte helt om det var 1 kg bacon, men någonstans där runt... Detta blir då ganska mycket sås, en person behöver såklart inte såhär mycket. Eftersom bacon brukar vara salt, behöver man oftast inte salta. Detta "recept" stämmer alltså inte till 100%, förutom ingredienserna då. Pastan får kokas enligt hur man själv brukar göra ...
Enkel att tillaga och god...
Du behöver:
Bacon
Grädde
Lite vatten
Lite vetemjöl
Rosmarin
Gör såhär:
Skär baconet i små bitar, sätt i en stekpanna på låg temperatur så fettet smälter. Då lite fett har smultit öka temperaturen. Du behöver inget extra fett, då baconet i sig självt är tillräckligt fett.
Stek baconet så att det blir brunare, hur brunt får man bestämma själv.
Lägg på lagom mängd rosmarin, (3 teskedar för runt 1kg bacon), rör om.
Strö över kanske 1 dl vetemjöl (återigen 1kg bacon), på det stekta baconet, RÖR OM så att det blir jämt, annars blir det klimpar.
Häll på lite vatten när mjölet är jämt fördelat, och sedan grädde (ca 4 dl för 1kg bacon). Koka en stund... Minst 5 minuter så att mjölet inte smakar mjöl mera. SMaksätt med mera rosmarin om du vill.
Servera med någonsårts pasta.
Notering: Jag vet inte helt om det var 1 kg bacon, men någonstans där runt... Detta blir då ganska mycket sås, en person behöver såklart inte såhär mycket. Eftersom bacon brukar vara salt, behöver man oftast inte salta. Detta "recept" stämmer alltså inte till 100%, förutom ingredienserna då. Pastan får kokas enligt hur man själv brukar göra ...
Här var det tomt...
Tack man lär sig nåt nytt varge dag http://www.nyfikenvital.org/?q=node/835DeCaff wrote:du kan ju inte rekomendera couscous, det är verkligen skitäckligt. Nej bulgur eller quinoa.
Mac mini
Re: Tips på middagsmat
Jag kan bara hålla med lither: detta är en höjdare! Gör receptet exakt som det står, inga lättvarianter eller så för då blir såsen inte alls så god. Jag har gjort receptet många gånger och det har blivit en favorit som jag bjuder gästerna på och det blir alltid lika uppskattat. Inga bacon här, parmaskinka ska det va! Ett gott vin till är nästan ett måste
- Peter Wall
- Hedersbit
- Posts: 7026
- Joined: 2002-03-08 0:52:56
- Location: Stockholm
- Contact:
Re: Tips på middagsmat
Tråden är över 1 år gammal. Tror t.o.m vi har nyare "mat"-trådar i AP nånstans. Jag låser.
edit.
www.64bits.se/forum/viewtopic.php?f=2&t=75120&p=688857
edit.
www.64bits.se/forum/viewtopic.php?f=2&t=75120&p=688857
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"