Html Editor

Avdelningen för webbrelaterad programmering och grafisk design.
Post Reply
olzon
Posts: 28
Joined: 2004-12-13 19:48:35

Html Editor

Post by olzon »

Tänkte jag skulle pilla ihop en hemsida och undrar därför om det finns några erkänt bra HTML editorer för Linux, sådana som inkluderar såväl kod läge som visuelt. Finns det ngn motsvarighet till Macromedias Dreamviewer ?
//Olzon
User avatar
Peter Wall
Hedersbit
Posts: 7026
Joined: 2002-03-08 0:52:56
Location: Stockholm
Contact:

Post by Peter Wall »

WYSIWYG skapar oftast rätt mycket kludd i koden. Är du säker på att det är en sådan editor du vill ha? Sök på WYSIWYG + html + editor + Linux på google får du nog fram rätt många träffar isf (t.ex. fick jag fram http://webdesign.about.com/od/htmledito ... slinux.htm). Men jag rekommenderar dig att verkligen sätta dig in i och försöka förstå koden bakom. Det finns flertalet bra texteditorer som har fina features likt bibliotek av CSS-egenskaper etc etc.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
olzon
Posts: 28
Joined: 2004-12-13 19:48:35

Post by olzon »

Har aldrig använt mig av Dreamviewer utan mest skapat i notpad med ren kod när jag gjort hemsidor. Men har nu blivit lat och vill hellre kunna använda både text och inbyggda funktioner, Förr använde jag mig av FrontPage när jag gjorde detta men fann det myckte irriterande att programet la in extra kladd i koden. Är ingen riktig Hard-core användare av HTML skapande utan vill kunna när man väl tröttnar bara klicka för att infoga eller ändra något, samtidigt som jag vill kunna använda mig av koden.
Att söka på google är inte så svårt, men undrade om det finns något som ni testat och funnit bra. Hittade flera hundra förslag men har inget bredband så kan inte sitta och tanka ner ett dussin innan jag finner en som duger.
Är tvingad att anpassa mig efter mina förutsättningar, så någon som har några bra förslag?
//Olzon
User avatar
whiz
Hedersbit
Posts: 5154
Joined: 2002-02-14 22:43:32
Contact:

Post by whiz »

Nvu, som är en vidareutveckling av mozilla-composer. Vilket duger det också. Annars finns ju Bluefish, även om den inte är WYSIWYG.

Tyvärr(?) finns det inte speciellt många alternativ till Frontpage och Dreamweaver, de flesta inser ganska snabbt att de metoderna inte är att föredra.
» the empire never ended
Post Reply