Bra bjudmat
Bra bjudmat
Fyller år nästa helg och tänkte bjuda hem lite folk. Tänkte bjuda på något hyffsat lätt och billigt.
Funderade på pastasallad, med:
* pasta
* skinka/kyckling
* fetaost
* gurka
* sallad
* majs
* rödlök
* tomat
* vitt bröd (vitlöksbaguett)
* såser
Blir runt 8-10 personer.
Har ni några andra förslag?
Funderade på pastasallad, med:
* pasta
* skinka/kyckling
* fetaost
* gurka
* sallad
* majs
* rödlök
* tomat
* vitt bröd (vitlöksbaguett)
* såser
Blir runt 8-10 personer.
Har ni några andra förslag?
Jag förstår att du kanske vill ha något lite "finare" än typ pasta, men... något som är djävligt gott och dessutom inte känns allt för tacky är att helt enkelt koka bandpasta, steka nötfärs och blanda i en hel burk med dolmios pastasås (extra vitlök är min favorit). Bandpasta känns väldigt mycket lyxigare än vanlig tråkig pasta, plus att jag tycker det är mycket godare.
Fixa en spartansk sallad till detta och lägg till vitlöksbröd med smör och sådär så skall det nog allt smaka.
Detta är väldigt lätt att tillaga i stora mängder, men känns ändå inte allt för lågbudget eller tråkigt.
Det är -mitt- tips!
Fixa en spartansk sallad till detta och lägg till vitlöksbröd med smör och sådär så skall det nog allt smaka.
Detta är väldigt lätt att tillaga i stora mängder, men känns ändå inte allt för lågbudget eller tråkigt.
Det är -mitt- tips!
Satsa på en "komplett" rätt, d.v.s. något med hela tallriksmodellen.
Lasagne är inte mycket dyrare än andra pastarätter men känns både lyxigare och har fördelarna att den både håller värmen längre och inte blir överkokt i efterhand.
Annars är risotto jäkligt smidigt.
Billiga ingredienser och lätt att göra mycket av.
Risotto med köttfärs:
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_re ... tid=327236
Risotto med champinjoner (bra för vegetarianer):
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_re ... ceptid=968
Finns hur många recept som helst på ica.se
Lasagne är inte mycket dyrare än andra pastarätter men känns både lyxigare och har fördelarna att den både håller värmen längre och inte blir överkokt i efterhand.
Annars är risotto jäkligt smidigt.
Billiga ingredienser och lätt att göra mycket av.
Risotto med köttfärs:
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_re ... tid=327236
Risotto med champinjoner (bra för vegetarianer):
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_re ... ceptid=968
Finns hur många recept som helst på ica.se
"When my fist clenches crack it open,
before I use it and lose my cool.
And if I swallow anything evil,
stick your finger down my throat." The Who
before I use it and lose my cool.
And if I swallow anything evil,
stick your finger down my throat." The Who
Salladsbuffé är helt klart en höjdare =)
Typ sallad, vitt bröd, vitlökssås, fyrkantiga ostbitar..
till salladsbuffén hör även sallad, tomat, gurka och tja allt annat i salladsväg?
Har ätit denna rätt ganska många gånger på kalas, dock är jag ganska dålig vad buffén brukar innehålla, men så enkelt som möjligt är väl önskvärt, sen är det lite kul när folk får välja själva också =)
Annars är tacos enkelt och smidigt, eller om man vill lägga ner lite tid, smörgåstårta, hyffsat lättlagat och tar väl någon timme att göra kanske. Dock väldigt gott.
Typ sallad, vitt bröd, vitlökssås, fyrkantiga ostbitar..
till salladsbuffén hör även sallad, tomat, gurka och tja allt annat i salladsväg?
Har ätit denna rätt ganska många gånger på kalas, dock är jag ganska dålig vad buffén brukar innehålla, men så enkelt som möjligt är väl önskvärt, sen är det lite kul när folk får välja själva också =)
Annars är tacos enkelt och smidigt, eller om man vill lägga ner lite tid, smörgåstårta, hyffsat lättlagat och tar väl någon timme att göra kanske. Dock väldigt gott.
Last edited by xianze on 2006-03-26 23:15:43, edited 1 time in total.
Workstation: Intel C2D 3ghz, 4gb ram, 20" pivot, 80gb ssd + 2x320gb raid1. Win 7
AtomRoger: Intel Atom 1,66ghz, 2gb ram, 250gb raid1, 2tb lagring, debian.
Laptop: Macbook sötnos (Felicia) 2,4 ghz C2D
AtomRoger: Intel Atom 1,66ghz, 2gb ram, 250gb raid1, 2tb lagring, debian.
Laptop: Macbook sötnos (Felicia) 2,4 ghz C2D
- Bad_and_ugly
- Posts: 2295
- Joined: 2004-05-16 21:46:13
- Contact:
Mat till 8-10 personer är inte så omständigt och går att laga till hyfsat enkelt.
lagar du pastarätt kan jag rekommendera min favorit:
bandpasta
pesto
kycklingfiléer stekta i vitlök, charlottenlök och purjolök (fräs upp kycklingen först så den får yta, sänk sedan till mellanvärme och bryn löken)
Annars kan du ju göra middagen till en flerarätters, servera förrätt, soppa, varmrätt och efterrätt (gärna med avec).
lagar du pastarätt kan jag rekommendera min favorit:
bandpasta
pesto
kycklingfiléer stekta i vitlök, charlottenlök och purjolök (fräs upp kycklingen först så den får yta, sänk sedan till mellanvärme och bryn löken)
Annars kan du ju göra middagen till en flerarätters, servera förrätt, soppa, varmrätt och efterrätt (gärna med avec).
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
Vägen mot perfektion
- patrik åkerhage
- Posts: 863
- Joined: 2003-03-01 12:16:18
- Location: Göteborg
- Contact:
Detta låter faktiskt väldigt gott.lillis wrote:Jag förstår att du kanske vill ha något lite "finare" än typ pasta, men... något som är djävligt gott och dessutom inte känns allt för tacky är att helt enkelt koka bandpasta, steka nötfärs och blanda i en hel burk med dolmios pastasås (extra vitlök är min favorit). Bandpasta känns väldigt mycket lyxigare än vanlig tråkig pasta, plus att jag tycker det är mycket godare.
Fixa en spartansk sallad till detta och lägg till vitlöksbröd med smör och sådär så skall det nog allt smaka.
Detta är väldigt lätt att tillaga i stora mängder, men känns ändå inte allt för lågbudget eller tråkigt.
Det är -mitt- tips!
"Inget kräver så mycket förberedelse som ett improviserat tal."
- Winston Churchill
- Winston Churchill
Jag gjorde en vegetarisk pastasallad baserad på detta recept från Arla, till min inflyttningsfest förra året. Kött, creme fraiche och fetaost hade jag vid sidan om eftersom alla inte gillar kött och fetaost. Creme fraichen hade jag som tillval för att få en annan smak på salladen, tror att jag använde mig av Arlas tomat och basilika creme fraiche.Najze wrote:Det lutar åt någon form av pastasallad eller smörgåstårta. Dock vet jag inte vad för typ. Har ni några tips?
Självklart anpassade jag receptet till det antal som var bjudna. Och vad jag minns av det hela så var hela bjudningen en succé!
A fair judgement!
Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
- Micael Karlsson
- Posts: 105
- Joined: 2005-01-09 18:48:26
Det viktigaste är väl att ta reda på om någon av dina gäster är allergisk mot någon råvara.
Om du gör risotto använd ett ris som är avpassat till just risotto och inget vanligt långkornigt ris. Tänk på att risotto kräver mycket kärlek och omtanke. Gör en buljong som håller vettig temperatur som du häller i lite "då och då" tills riset är klart och risotton har rätt konsistens. Då det är en smaksak hur fast eller lös man vill ha sin risotto så skriver jag bara "rätt konsistens".
Annars funkar ju en bulgur- eller cous-coussallad med valfritt innehåll.
Lycka till!!
Om du gör risotto använd ett ris som är avpassat till just risotto och inget vanligt långkornigt ris. Tänk på att risotto kräver mycket kärlek och omtanke. Gör en buljong som håller vettig temperatur som du häller i lite "då och då" tills riset är klart och risotton har rätt konsistens. Då det är en smaksak hur fast eller lös man vill ha sin risotto så skriver jag bara "rätt konsistens".
Annars funkar ju en bulgur- eller cous-coussallad med valfritt innehåll.
Lycka till!!
If the facts don't fit the theory, change the facts. Albert Einstein
Re: Bra bjudmat
Det är nästan vad jag blev bjuden på i lördags, funkade fint tyckte jag, Och inflyttningsfesten gången innan var det samma typ av mat.Najze wrote:Fyller år nästa helg och tänkte bjuda hem lite folk. Tänkte bjuda på något hyffsat lätt och billigt.
Funderade på pastasallad, med:
* pasta
* skinka/kyckling
* fetaost
* gurka
* sallad
* majs
* rödlök
* tomat
* vitt bröd (vitlöksbaguett)
* såser
Blir runt 8-10 personer.
Har ni några andra förslag?
Willes tips på en dundermiddag.
Förrätt:
Grekisk sallad (oliver, fetaost, soltorkade tomater osv.)
Vitlöksbröd serveras till
Huvudrätt:
Bandpasta med litet pesto
Baconlindad kyckling med vitlöks och creme fraiche fyllning (gärna lite pesto i)
Någon slags sval sås
Efterrätt:
Honungsbakade äpplen med chokladfyllning
Glass serveras vid sidan av
Avec passar ypperligt till
Förrätt:
Grekisk sallad (oliver, fetaost, soltorkade tomater osv.)
Vitlöksbröd serveras till
Huvudrätt:
Bandpasta med litet pesto
Baconlindad kyckling med vitlöks och creme fraiche fyllning (gärna lite pesto i)
Någon slags sval sås
Efterrätt:
Honungsbakade äpplen med chokladfyllning
Glass serveras vid sidan av
Avec passar ypperligt till
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
Vägen mot perfektion
På tal om pesto, borde du prova på Tinas tomatpesto.
Mixa alla ingredienserna, smaksätt med salt och peppar.
Servera med bröd, t ex baguette. (Mitt tips: vitlöksbröd - mums!)
Och om du inte har provat det som jag tipsade om för ett tag sedan, så borde du! Självklart ska det serveras med ris till, även om det inte står i receptet.
Du kommer att tacka mig. (;
Code: Select all
2 klyftor vitlök
100 g marinerade el. blötlagda soltorkade tomater
0,5 dl pinjenötter
0,5 dl parmesanost, riven
0,5 dl olivolja
0,5 dl färsk basilika
salt och peppar
Servera med bröd, t ex baguette. (Mitt tips: vitlöksbröd - mums!)
Och om du inte har provat det som jag tipsade om för ett tag sedan, så borde du! Självklart ska det serveras med ris till, även om det inte står i receptet.
Du kommer att tacka mig. (;
1. Nigger guy, two words which by themselves are harmless, but when combined they form a verbal missile of hate.
2. Vivaldi
3. Buffalos ...
2. Vivaldi
3. Buffalos ...