Vodka + socker
Vodka + socker
För att göra en lång historia kort så har jag här stående en explorerflaska som till hälften är vodka och till hälften är outblandad spädes-ett-till-nio-saft. Korken är åtskruvad och har varit så sedan jag vid inträdandet av en snilleblixt hällde i saften i flaskan.
Frågan ääääär... är det farligt att låta det stå? Kan sockret reagera med vodkan och bilda giftiga ämnen (som t ex uran) som gör att jag dör/lyser grönt/förvändlas till en människosköldpadda nästa gång jag dricker det?
http://www.potentia.org/~lillis/vodka.jpg
Frågan ääääär... är det farligt att låta det stå? Kan sockret reagera med vodkan och bilda giftiga ämnen (som t ex uran) som gör att jag dör/lyser grönt/förvändlas till en människosköldpadda nästa gång jag dricker det?
http://www.potentia.org/~lillis/vodka.jpg
Last edited by lillis on 2006-12-15 17:54:59, edited 2 times in total.
Re: Vodka + socker
Prova?lillis wrote:Frågan ääääär... är det farligt att låta det stå? Kan sockret reagera med vodkan och bilda giftiga ämnen (som t ex uran) som gör att jag dör/lyser grönt/förvändlas till en människosköldpadda nästa gång jag dricker det?
Överlever du, men blir självlysande har juh 64bits fått sig en finfin maskot
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED
- übermensch
- Hedersbit
- Posts: 3190
- Joined: 2002-03-08 0:03:05
- Location: Kista
- Contact:
Det ska mycket till för att få någon sorts reaktion i flaskan. Som Aelrik säger, se på likör, det är fullproppat med socker men blir inte giftigt.
Det som kan hända är att det smakar aningens bättre om du låter det stå väldigt länge, då vissa finkelämnen oxiderar och bildar andra mer angenäma smakämnen. Men det är nog en väldigt marginell effekt.
Det som kan hända är att det smakar aningens bättre om du låter det stå väldigt länge, då vissa finkelämnen oxiderar och bildar andra mer angenäma smakämnen. Men det är nog en väldigt marginell effekt.
In cars several processors are connected by a bus
Det som kan hända är att du kommer vara mindre full men under en längre period, har för mig att alkohol och socker delar samma receptor när de ska tas upp i kroppen vilket gör att man kommer ha alkoholen under en längre period i kroppen...
Fast detta kanske inte gäller när man blandat sockret med alkoholen innan man förtär "produkten"
Fast detta kanske inte gäller när man blandat sockret med alkoholen innan man förtär "produkten"
Silverstone Temjin TJ05B | Rampage Formula | Q66@3,6 | 8GB Domniator 1066MHz | HD4890 | X-Fi Xtremegamer Low Profile | F1 1TB | F1 750 GB | T166 320GB | Corsair HX520 |
Blir lite nyfiken på vad det är för märke på saften...kan vara bra å vetalillis wrote:Päron. Jag groggade lite på det, tror jag gjorde en 40-vodka-60-saft och det smakade väldigt väldigt lite alkohol. Potent skit, den där päronsaften.MadModder wrote:Hmm... 50% av 1:9-saft?
Man lär ju få en sockerchock. Vad är det för smak?
NZXT Hush | Gigabyte GA-P35-DS4 | Q6600 @ 3,4GHz | Scythe Mugen | 8 GB DDR2 800 Mhz | LeadTek 9800GX2 | WD 640GB LaCie 1TB | Corsair 520W
Bates4000
Bates4000
- übermensch
- Hedersbit
- Posts: 3190
- Joined: 2002-03-08 0:03:05
- Location: Kista
- Contact:
Funkar med så gott som alla koncentrerade saftsorter kan jag meddelamalici0us wrote:Blir lite nyfiken på vad det är för märke på saften...kan vara bra å veta
Socker och syrlighet tillsammans maskerar alkoholsmak oerhört bra, så väljer du en lite syrligare saftsmak funkar det säkert ännu bättre.
In cars several processors are connected by a bus
Och det vet du för att du druckit rävpiss för att kunna jämföra?Klaar wrote:Strohrom och Coca cola smakar rävpiss ifall det får stå nån månad.
Ghlargh ska inte hållas lagligen eller annars ansvarig om en 64bitare eller dennes utrustning dör eller skadas allvarligt efter att ha följt Ghlarghs tips, tipsen är avsedda endast som vägledning och inte som en exakt instruktion. Kan du inte, rör inte!
Det är mer illustrativt att skriva rävpiss än att försöka beskriva en smak som inte är av denna världen, det var som att få ett par solvarma After-eight och soja i halsen, fast smaken liknade mer Strohrom och cola. Att något smakar rävpiss är dessutom en ganska bra liknelse, därför att ingen vill väl dricka det eller?
*tackar och bockar för svaret*übermensch wrote:Funkar med så gott som alla koncentrerade saftsorter kan jag meddelamalici0us wrote:Blir lite nyfiken på vad det är för märke på saften...kan vara bra å veta
Socker och syrlighet tillsammans maskerar alkoholsmak oerhört bra, så väljer du en lite syrligare saftsmak funkar det säkert ännu bättre.
NZXT Hush | Gigabyte GA-P35-DS4 | Q6600 @ 3,4GHz | Scythe Mugen | 8 GB DDR2 800 Mhz | LeadTek 9800GX2 | WD 640GB LaCie 1TB | Corsair 520W
Bates4000
Bates4000
Jag kan ju passa på att berätta att det finns spritflaskor med ett helt päron i.
Kul grej att ställa fram på bordet och visst smakar spriten gott, men en intressant sak som händer är att medans päronsmaken går ut i spriten så går det äckliga i spritsmaken in i päronet. Så när spriten är slut så kan du slå sönder flaskan och bjuda någon på världens by far äckligaste päron.
http://img.epinions.com/images/opti/f6/ ... Brandy.jpg
(Det finns två sätt att få in päronet. ett är att skära upp botten på flaskan, lägga i päronet och smälta ihop glaset igen, men det tuffaste sättet är att knyta fast flaskan på päronträdet så päronet växer inuti flaskan.)
Kul grej att ställa fram på bordet och visst smakar spriten gott, men en intressant sak som händer är att medans päronsmaken går ut i spriten så går det äckliga i spritsmaken in i päronet. Så när spriten är slut så kan du slå sönder flaskan och bjuda någon på världens by far äckligaste päron.
http://img.epinions.com/images/opti/f6/ ... Brandy.jpg
(Det finns två sätt att få in päronet. ett är att skära upp botten på flaskan, lägga i päronet och smälta ihop glaset igen, men det tuffaste sättet är att knyta fast flaskan på päronträdet så päronet växer inuti flaskan.)
g -> q (ser ni skillnaden?)
hehe det var inte ditt inlägg jag syftade på. Var mer Ghlarghs svar på det du skrev. Alltid när man var liten och sa att nått var skitgott skulle nån vuxen eller pensionär fråga om man hade smakat skit.Klaar wrote:Det är mer illustrativt att skriva rävpiss än att försöka beskriva en smak som inte är av denna världen, det var som att få ett par solvarma After-eight och soja i halsen, fast smaken liknade mer Strohrom och cola. Att något smakar rävpiss är dessutom en ganska bra liknelse, därför att ingen vill väl dricka det eller?
Mmm, Mezcal! Ända sedan jag testade det, för ungefär två år sedan, har jag avgudat det. Det är tack vare Mezcal, vilket är rökigare än "vanlig" tequila, som jag inte längre dricker tequila med salt och citron. Det förstörde ju smaken av Mezcal.spite wrote:... Mezcal ...
Rekommenderar starkt folk att testa Mezcal.
För den som vill läsa lite mer om Mezcal: http://en.wikipedia.org/wiki/Mezcal