Varför räknar datorn inte igenom systemkomponenterna?

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Post Reply
olzon
Posts: 28
Joined: 2004-12-13 19:48:35

Varför räknar datorn inte igenom systemkomponenterna?

Post by olzon »

Hejsan, har fått problem med den så kallade speldatorn. Stortproblem när man numera är beroende av call of duty, i alla fall. Direkt man startar datorn, så gör datorn en systemkontroll på dess komponenter. Det gör den inte längre, den visar processorn men kommer aldrig vidare till ram minnen osv. Den startar absolut inte utan står som att den helt och hållet hade fryst, går inte att komma åt bios ens.

Någon som kan ha någon idé om vad som kan ha hänt? den har inte transporterats eller något så felet uppkommit. Den användes senast igår kväll, skulle startas i morse och bara hängde sig (vilket är standard) för att sedan vid nästa uppstart ha det tidigare beskrivna problemet.

Tack på förhand, hoppas att folk har trevligt inomhus nu när regnet bara vräker ner.
//Olzon
User avatar
Illuwatar
Hedersbit
Posts: 2116
Joined: 2002-02-21 11:14:49
Location: Haninge
Contact:

Post by Illuwatar »

Har du gjort det klassiska testet vid denna typ av problem: Koppla bort så mycket som möjligt och se om systemet ändrar uppförande. Kör bara med CPU, minne och grafikkort och se om du passerar processoridentifieringen. Ett annat test är att starta utan minne - då skall datorn börja pipa som en tokig. Ibland kan det hjälpa att bara rycka ur och sätta tillbaka sakerna - något kan ha lossnat.
Born to mod..
Inget är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.
Quad Core - som fyrhjulsdrift för datorer: Du kommer alltid vidare även när det tar emot...
olzon
Posts: 28
Joined: 2004-12-13 19:48:35

Post by olzon »

Öhm... :-[ Tackar för det klassiska tipset Illuwatar, lite milt våld i form av ta ur och stoppa i igen fick igång burken :) fast det krävdes fyra gånger innan det fungerade. :-/
//Olzon
Post Reply