Pålägg -rmk -swe

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
Post Reply
User avatar
Spixx
Posts: 1613
Joined: 2004-03-20 16:47:34
Contact:

Pålägg -rmk -swe

Post by Spixx »

Jag måste säga att kalles kaviar (randig helst) passar utomordentligt bra som pålägg. Vad anser ni? Hur lägger ni upp eran morgon resp kvälls-macka?

Själv kör jag hårt på tub ;) men å andra sidan är det inget fel på en bit sill o hårdmacka :D

vad det gäller mitt påläggs historia så mår jag bättre av att inte veta. men pressad skinka heter det utav en anledning...
User avatar
hikooki
Posts: 8
Joined: 2007-08-31 12:19:45

Post by hikooki »

Leverpastej med görka! Men kalles randiga är inte helt fel heller. Sen så är jag faktiskt en riktigt "varm-macka-fantast", ost+skinka med grillkydda och in i ugnen!
Ny dator pågång:

SI K9N SLI Platinum nForce 570 | AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz |
Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB |
Western Digital Caviar SE16 500GB SATA2 16MB 7200RPM | XFX GeForce 8800GTS 500M 320MB
1337_pojke

Post by 1337_pojke »

Jag kör hårt med Tartex, Keso och osötad marmelad. (dock inte samtidigt..) Släng det på lite grovt bröd sen har du en frukost för vilken metal-hjälte som helst Image

Allt som har med Kalles att göra är en styggelse.

Edit: Grundar med Keiju mjölkfritt margarin (40%)
Last edited by 1337_pojke on 2007-08-31 23:33:26, edited 1 time in total.
User avatar
AshTray
Posts: 2099
Joined: 2005-06-19 16:26:22

Post by AshTray »

Leverpastej med gurka 1 P
Kotlettpastrami 2 P
Saltrulle 3 P
Makrill i tomatsås 4 P
Gigabyte GA-P55A-UD4 ♦ Intel Core i5-750 ♦ Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 2x2 Gb ♦ XFX Radeon HD 5850 Black Edition ♦ Samsung Spinpoint F3 1Tb ♦ Corsair TX Series 650W PSU ♦ Windows 7 Home Premium 64bit eng
User avatar
ADiS
Posts: 5732
Joined: 2003-04-04 22:24:03
Location: Gävle
Contact:

Post by ADiS »

Hatar kaviar. Har gjort det enda sedan min syrra gick på dagis och hon älskade kaviar. Alltid när hon kom hem så luktade det 4-timmars kaviar om henne. ;(
http://www.buildlog.eu - Din egna bygglogg på nätet
User avatar
-SE-
Posts: 2783
Joined: 2004-12-06 18:40:11
Location: R-by
Contact:

Post by -SE- »

ADiS wrote:Hatar kaviar. Har gjort det enda sedan min syrra gick på dagis och hon älskade kaviar. Alltid när hon kom hem så luktade det 4-timmars kaviar om henne. ;(
Visserligen har jag inte haft en syster som luktar kaviar, men jag håller med dig om att kaviar är grovt otrevligt.

Personligen gillar jag vällagrad västerbottensost, och inte nån billig jävel från ARLA. Ska vara en från en ostspecialist, gärna påkostat också. Även skinka, grönpepparsalami och makrill är gott. Sen händer det väl att jag är optimistisk ibland och gör något riktigt, typ en räkmacka eller en riktig vanlig macka med ost, skinka, paprika och kanske lite persilja.

Baguetter är något jag också gillar att proppa i mig. En modell är rostbiff, rostad lök, remouladsås, tomat, sallad, paprika och givetvis smör först. En annan modell är smör, skinka i tjocka skivor, skivade köttbullar, remouladsås, sallad och tomat och ibland en paprikaskiva också.

Behöver jag säga att jag äter för mycket sånthär?
"Inget kräver så mycket förberedelse som ett improviserat tal."
- Winston Churchill
kqr
Posts: 3077
Joined: 2005-09-05 17:23:20
Location: Stockholm

Post by kqr »

Jag varierar en hel del beroende på vad som finns; korv (congacsmedwurst, falukorv, en hel del olika sorter), ost (inte lika vanligt), äpple, banan, körsbärstomat, ägg, köttbullar, sallad och så vidare.
User avatar
Joel
Posts: 2867
Joined: 2004-09-12 19:06:06
Location: Skåne

Post by Joel »

Kaviar blir jag sugen på ibland, men aktar mig för tuggorna med kaviar på ändå.

Majonäs däremot!

... är bara gott på Lantkubb.

Apelsinmarmelad och ost helst.
Last edited by Joel on 2007-08-31 18:36:53, edited 1 time in total.
meh
User avatar
Explorer
Posts: 2285
Joined: 2004-09-19 22:33:07
Location: Vimmerby

Post by Explorer »

Makrill med Ruccula sallad på tunnbröd = Mums
PC#1: Intel E6750, Asus P5K-E/WIFI-AP iP35, PNY 8800gts 640mb, 3x500gb sata Samsung 1x74gb WD raptor sata 1x 640gb sata Samsung 4x1gb Corsair CL4
fredo
Posts: 258
Joined: 2005-10-03 16:07:54
Location: Nässjö

Post by fredo »

Har nyss upptäckt kombinationen ost och kaviar. Fantastiskt gott! Och Kalles randiga är ju ett bra alternativ till detta om man har lite bråttom på morgonen.
User avatar
Najze
Hedersbit
Posts: 4992
Joined: 2002-03-09 13:14:24
Location: Mölndal

Post by Najze »

Rensat. Ska ni ha en påläggstråd till så se till att skärpa er, fick ta bort flera inlägg. Sista chansen för en påläggstråd på ett tag kan ja säga.
User avatar
Spixx
Posts: 1613
Joined: 2004-03-20 16:47:34
Contact:

Post by Spixx »

Kan tyvärr inte hjälpa att vissa oseriösa människor inte gillar att diskutera påläggens filosofi. däremot har jag kommit på ett pålägg polarmacka + ost + gurka = gott :D
User avatar
Joel
Posts: 2867
Joined: 2004-09-12 19:06:06
Location: Skåne

Post by Joel »

Jag har stött på kaviar/ost-kombinationen någon gång förr, men aldrig vågat prova. Enligt mitt sunda förnuft och välutvecklade luktsinne bör jag hålla mig borta.

Måste man gilla kaviar riktigt mycket för att uppskatta addition av ost?
meh
Mig med
Posts: 2336
Joined: 2005-06-17 10:33:09

Post by Mig med »

Jag kör macka + smör, Inget bregott, så förbannat hårt, har ju söndar macka i trettiofemdelar innan man ens tuggat den, och sen ost. Jag har fått lite smak för ost numera, förut var det bara milda ostar, även om jag inte direkt gillar ost så mycket. Men jag kan äta prästost och annat skit om jag skulle behöva. Försöker iofs komma bort från ost iöht och köra med grönsaker eller liknande. :P
User avatar
Joel
Posts: 2867
Joined: 2004-09-12 19:06:06
Location: Skåne

Post by Joel »

Ost är ganska överskattat anyways, grönsaker is the shit.

Rosta mackorna så är inte Bregott ett problem :)
meh
User avatar
ulflaban
Posts: 1399
Joined: 2006-02-02 18:36:09

Post by ulflaban »

Något grovt bröd + bredbar leverpastej + vanlig gurka = win
Glossolalia coats my skin
User avatar
Des
Posts: 3843
Joined: 2005-04-22 10:27:46
Location: Härnösand

Post by Des »

Orkar jag så steker jag bacon, häller i grädde och lite mjöl. Sen häller man det på lite formfranska och toppar med lite ost. Sen in i ugnen. Finns inget godare att ha på mackan.

Är jag lat så kör jag bara smör eller typ smör, skinka och gurka eller något.
There's a guy works down the chip chop swears he's elvis
User avatar
EZA
Posts: 872
Joined: 2002-04-07 3:31:48
Location: Avesta
Contact:

Post by EZA »

MarkSlap wrote:Jag kör macka + smör, Inget bregott, så förbannat hårt, har ju söndar macka i trettiofemdelar innan man ens tuggat den, och sen ost. Jag har fått lite smak för ost numera, förut var det bara milda ostar, även om jag inte direkt gillar ost så mycket. Men jag kan äta prästost och annat skit om jag skulle behöva. Försöker iofs komma bort från ost iöht och köra med grönsaker eller liknande. :P
Tror du menar lätt margarin eller någon annan margarin. För smör är hårdare än bregott. Eftersom bregott är smör med en viss del rapsolja tillsatt för att vara lite mer bredbart.

En av mina favoit pålägg är rostbiff med pepparotsvisp använder självklart (smör eller bregott eller inget alls)
User avatar
MadModder
Posts: 3297
Joined: 2002-03-20 19:43:10
Location: Madland
Contact:

Post by MadModder »

Appropå kaviar hörde jag nånstans (det var nåt humorprogram?) att en ensam kille satt på sin arm för att den skulle domna bort, och sen skulle han dra en tarzan. Innan hade han strukit lite kaviar under näsan för luktens skull... ;D
User avatar
egar
Hedersbit
Posts: 4192
Joined: 2002-02-18 0:01:59
Location: Göteborg
Contact:

Post by egar »

Pontarius wrote:Jag kör hårt med Tartex, Keso och osötad marmelad. (dock inte samtidigt..)
Jag provade Tartex Naturell för ett bra tag sedan och det kan nog vara det äckligaste jag någonsin ätit. Vågar inte prova de smaksatta sorterna efter det.
A fair judgement!
Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
fredo
Posts: 258
Joined: 2005-10-03 16:07:54
Location: Nässjö

Post by fredo »

Joel wrote:Måste man gilla kaviar riktigt mycket för att uppskatta addition av ost?
Jag tycker att osten gör att kaviarsmaken blir lite mildare än annars, så det är nog inte nödvändigt att tycka jättemycket om kaviar för att uppsaktta kombinationen. Dock skulle jag rekommendera en lite "krämig" (eller vad man ska säga) ostsort, den får inte vara för torr. En bra ost är t.ex. Boxholms gräddost.
User avatar
larsan
Posts: 506
Joined: 2004-11-03 18:04:48
Location: Göteborg
Contact:

Post by larsan »

Finns tartex på ICA?

Min favvo är havreknäcke med bakad leverpastej och tomat.
Lite flingsalt om jag vill lyxa till det lite.
Mvh David

Wks: HP NC8430

"D" is for Lysdexia!
User avatar
madr
Posts: 998
Joined: 2004-08-24 11:12:39
Contact:

Post by madr »

Grovt bröd med smör, ost och kalkon.
antlion: 3,2 GHz i7 | 32GB | 180GB+120GB SSD SATA III | 2TB SATA III | Dell u2410 | GF 5600ti Arch linux + Win 7
1337_pojke

Post by 1337_pojke »

larsan wrote:Finns tartex på ICA?

Min favvo är havreknäcke med bakad leverpastej och tomat.
Lite flingsalt om jag vill lyxa till det lite.
Är det en större ica så borde det finnas. Kolla bland hälsokost/vegetariskt.
Post Reply