Göra hål i Chassi

Avdelningen för modifiering samt generell elektronik och teknik.
Post Reply
Boomer
Posts: 26
Joined: 2007-03-20 20:48:13

Göra hål i Chassi

Post by Boomer »

Hejhoj. Har länge nu tänkt göra ett hål i mitt fula Sonata III chassi, men har ingen erfarenhet av detta. Vad för slags verktyg behövs? Har nämligen tänk ta bort en bit på luckan och sätta plexiglas där. Tack.
Xlex
Posts: 43
Joined: 2008-01-19 11:11:28
Location: Kruunupyy, Finland

Post by Xlex »

du kan använda en dremel eller en figursåg med järnblad
se efter om fläkten kommer att tar i något i chassit t.e.x. HDD kage'n eller grafik kortet och dyligt på de stället där du vill placera hålet/fläkten

Placera ett fläkt galler i önskad storlek på chassit där du vill göra hålet,och rita av hålen(du kan tejpa fast fläktgallret så blir det lättare när man ritar)när du har gjort det drar du en linje från de över hålen till de undre så du får ett kryss.Använde en passare med en radie på motsvarande hälften av fläktens diameter d.v.s 80 mm(4cm radie) 92mm (4.6 cm radie) o.s.v.

När du har ritat den önskade storlekens fläkthål borrar du ett litet hål och sågar därifrån med figursågen ca 1 mm innanför det du har ritat(rästen skall slipas efteråt)eller så dremlar du hela hålet.
Fila nogrant och slipa eventuelt med våt sandpapper.Se till att det inte finns vassa kanter och att metallen är skyddad från korrosion,så man inte skär sig eller det börjar rosta.om du har tid och pengar kan du slingra en U channel slang runt i hålet,då blir det snyggare och ljudlösare

http://www.mnpctech.com/ för mer info
Jag kanske "inte kan" men den termen är inte konstant
Post Reply