Innehåll

Att bygga en pepparkaksdator

Inledning
Tips och Tricks vid bakandet
Nätaggregatet
DVD-läsaren och Hårddisken
Chassifläktarna
Chassit
Montering
Summering


19/12-05 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare versionNätaggregatet

Byggandet fortsätter och vi inleder del två med att tillverka nätaggregatet, som består av fem delar; en fläkt, en pepparkaksbit med ett hål för strömsladdarna (gjord med hjälp av en svensk tiokrona), en luftintags-del med utskuret fläktgaller, en del som försetts med ett antal småhål (nätaggregatets utblås) och en vanlig del. Vi har medvetet valt att avstå från en sidodel och en bottendel på grund av att dessa inte kommer att synas när nätaggregatet monterats i chassit. Den del som kräver mest arbete är pepparkaksbiten med en massa småhål. Hålen är gjorda med hjälp av metallkorken från en stiftpenna.

Det färdiga resultatet efter monteringen av bitarna syns uppe till höger. Ett nätaggregat har som syfte att förse datorns delar med ström och till det behövs strömsladdar. Vi har därför valt att använda oss av ett antal lakritssnören. Hur man fäster dessa i nätaggregatet kan du se på bilderna nedan.

Slutligen sätter vi på olika typer av kopplingar på nätaggregatets sladdar. Kopplingarna är gjorda av vingummin som har skurits upp med hjälp av en kniv, för att man ska kunna fästa lakritssnörena. Det färdiga resultatet ses på den undre bilden.« Föregående Nästa sida »


19/12-05 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare versionDiskutera denna artikeln i vårt forum!