Innehåll

Comdex 2003

Inledning
Cisco
Intel
nVidia
Comdex i övrigt
Kväll hos Cisco
Sammanfattning


21/1-03 | Axman | axman@64bits.se
Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Comdex i övrigt

Vi kan gå in på Comdex i övrigt och som sagt så är det inte så jättemycket för den hårdvaruintresserade hemanvändaren. Förra året fanns det representanter från ett antal företag från Taiwan men i år var de betydligt färre. Endast ett par bås med fotoutrustning och kylning fanns. Så även om det i år fanns mindre att titta när det gäller vanlig hårdvara på så var mässan överlag betydligt intressantare. Förra året var det mycket mer bås där ett antal kostymklädda personer slängde ut broschyrer åt alla håll och kanter. Naturligtvis var det likadant i år men nu hade de i vart fall tagit med sig mer saker som man kunde titta på. Nu fanns det betydligt fler företag som verkligen hade produkter som man kunde titta på direkt. Det verkar som att man har lärt sig lite sedan förra året.


Networks Technicals monter.


P4 3.06 med ATI Fire GL, Granite Bay, 2 GB DDR och Serial-ATA-diskar.


Rackarns, Sweclockes fick tag i Jan från Creative först.

Flera av de kända företagen var där och redan innan vi hade sett Microsofts Monter så hörde vi rykten från andra utställare om hur groteskt stor monter de hade. Alla retade Microsoft lättsamt för detta men jag undrar om inte det var en viss andel avund i deras röster. Microsoft hade som sagt en riktigt stor monter med flera avdelningar. Vi passade på att få lite återbäring genom att bjudas på kaffe, bakelser, godis och att ringa gratis från några riktigt trevliga telefoner från Qtek som var en av de bättre hybriderna mellan handdator och telefon vi sett hittills.


Microsofts monter fick inte riktigt plats på bilden.


Telias monter till vänster.

Även Telia hade en ganska så stor monter där man ibland bjöd på dans. Många har gjort sig lustiga över denna dans men det känns som att den attityden är lite tråkig och man säger så för att man "skall" ogilla Telia.

I övrigt så fanns det företag som visade upp säkerhetslösningar för serverrum, projektorer, skärmar inbyggda i resväskan, lösningar för e-handel och servrar. Dessutom fanns där naturligtvis representanter för olika IT- tidningar.

Kväll hos Cisco

Vi fortsatte kvällen med att gå på en mer privat tillställning hos Cisco där man hade lite underhållning samt bland annat en föreläsning av Ciscos VD i Sverige. Efteråt så bjöds vi på en buffé samt minglade lite med de som fanns där. Det var intressant att få småprata lite med Howard Charney på en mer privat basis. Det var en person som var väldigt ödmjuk samtidigt som han hade en stor karisma och var en naturlig ledare. Det var svårt att inte bli imponerad faktiskt.

När man lämnade denna lilla tillställning senare på kvällen så fick vi en gåva. Man hade att välja mellan en fickplunta med Ciscos logga samt ett CD-fodral. Ni får själva gissa vad jag tog men det får ni veta om vi möts på en fest någon gång. ;)

Sammanfattning

Överlag så var det faktiskt en väldigt rolig och bra mässa för min del. Själva mässan och utställningarna kanske inte var så intressanta för vår kategori men då jag hade gått på förra mässan så har jag lärt mig lite om hur man får det hela att bli något extra. Gå på föredrag och olika tillställningar, leta upp godbitarna på mässan och se till att ha det trevligt. Från att ha varit ganska så tråkigt förra året så blev det en riktigt bra dag för min del.

Hade ni tråkigt i år? Tänk då på vad som finns förutom själva utställningen och se vad det finns för arrangemang med mera. Jämför vår upplevelse av Comdex och er egen. Hade det kunnat bli roligare?« Föregående  

 

21/1-03 | Axman | axman@64bits.se
Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna artikeln i vårt forum!