Innehåll

Inför Krangparty 2002

Krangparty?
Tidigare Krangpartyn
Intervju
Tävling


28/4-02 | CH | ch@64bits.se
Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Krangparty?

Om ungefär en månad, den 23:e maj packar vi här på 64bits ihop vårt pick och pack och drar till Sundsvall. Och vad vi ska göra där kan man ju fråga sig. Det är nämligen så att vi ska besöka norrlands största LAN, Krangparty. Och vi vill såklart träffa så många som möjligt av er där, därför har vi skrivit ihop denna lilla aptitretare. Vi lottar även ut fem biljetter till Krangparty. Denna tävlig hittar ni i slutet av artikeln, men först lite info om Krangparty.

Var: Sundsvall
När: 23:e till 26:e maj, totalt 72 timmar.
Platser: 800st.
Pris: 250kr förbeställning, 350kr vid dörren, 50kr utan dator.
Nätverk: Switchat 10/100 Mbps nät med 1Gbps backbone.
Internetanslutning: Redundant 2*1Gbps.
Mer information finns på Krangpartys officiella hemsida, www.krangparty.net.

Precis som förra året så är Internetlinan ett rekord för demoparties, detta ger möjligheten att kunna sända web-tv för första gången från ett LAN. Med tanke på att Krangparty de senaste åren har sänt Web-radio så känns det inte så långsökt.

Förutom traditionella scene- och game-compon utlovas flera KUC's (Krang Unserious Compo). Dessa kan ni läsa mer om i intervjun nedan.

Mat måste man ha på LAN, och då hellst flottig sådan. Därför har Krangparty utvecklat ett sammarbete med den norrländska hamburgerkedjan mAx. Det innebär att det kommer att erbjudas mat på plats i hallen, och förhoppningsvis till ett bra pris.


Klicka på bilden för en panoramavy över hallen.

Tidigare Krangpartyn

Eftersom vår egen Gustav Agrell har besökt Krangparty tidigare år bad jag honom berätta lite om sina erfarenheter därifrån.

Krangparty - en tillställning som har anor ett par år tillbaka i Sundsvalls LAN-partyhistoria som "strange". Av någon anledning tyckte de glada arrangörerna från Sundsvall att Krangparty var ett lämpligare namn än strange, underligt?

Första Krangparty't anordnades någon mil utanför Sundsvall. Fenomenet med dataträffar med hundratals personer var rätt okänt i Sundsvall, tills första Krangparty - ok kanske inte helt okänt, men det tog verkligen fart efter första Krangparty. Intresset har ökat enormt sedan dess.

Just den tillställningen var väldigt annorlunda, men i positiv anda. Det var förvisso trångt om utrymme. Just "trångt" blev temat för hela Krangparty, utan att utvecklas till något direkt obehagligt. Den sega internetuppkopplingen kompenserades av roliga tävlingar och överraskningar vilket lockade många - ja, till och med tomten kom på besök - med lite tidiga julklappar åt lyckosamma lanare.

Krangparty var i mina ögon lyckat, trots några smärre brister. En lugn 4'a på 1 - 5 skala.

Krangcrew, ja arrangörerna av Krangparty, var väldigt pigga på att få höra kritik, positiv som negativ om det första partyt. Man ville veta vad som gått bra, resp. mindre bra - och i det senare fallet - rätta till felen.

Det visade sig vara ett smart drag, Krangparty 7 som anordnades i ishallen bredvid anrika nordichallen någon kilometer utanför Sundsvall var i många avseenden allt det roliga från föregående party samtidigt som man med perfektion sett över de brister som första partyt hade haft och anpassat tillställningen så att den skulle passa så många som möjligt.

Insläppet till Krangparty 7 gick smidigt. Jämför det med dreamhack som man skulle kunna likställa med incheckningen av bagage på en flygplats (men inget ont om DH nu).

Ja just det, apropå andra stora LAN, vad är det som gör Krangparty till Krangparty och vad är så speciellt?

Enligt min åsikt är det KUC (Krang Unserious Compo) som får Krangparty att lysa bland stjärnorna. KUC är Krangparty's attraktion nr1, det består i en mängd tävlingar där frivilliga lanare får delta i de knasigaste, roligaste, underligaste och mest skrattframkallande scenarier ni kan tänka er. Givetvis finns det saftiga priser i tävlingarna. Bilden till vänster visar hur det såg ut under ett av förra årets KUC's. Det går bra att klicka på den för en större version.

Många av tävlingarna avslöjas inte förrän partyt är igång pga deras högst humoristiska natur och att den absolut inte får förstöras. Ja det låter lite sjukt, och det är det - men också otroligt roligt. Mer ingående information om KUC hittar man på Krangparty's egna hemsida (http://www.krangparty.net).

Men Krangparty är så mycket mer än så, förutom KUC finns seriösa compon inom musik, programmering, grafik osv. Speltävlingar lyser knappast med någon frånvaro, rikligt med turneringar arrangeras - arrangörerna har dessutom varit så flexibla att då intresse och tid funnits har hela turneringar spelats om! Ett bevis på en otroligt flexibel stab.

Nätverket var förbättrat på det senaste Krangparty't - välfungerande hubbar och switchar med en stabil uppkoppling mot internet. Många företag stationerade i Sundsvall ser sin chans i Krangparty och många specialerbjudande fanns tillgängliga, tack mAx hamburgare.

Jag ser med glädje fram mot nästa Krangparty, vi ses där!


  Nästa sida »

 
28/4-02 | CH | ch@64bits.se
Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna artikeln i vårt forum!