Innehåll

Inför Krangp

Inledning
Krangparty
64bits på Krangparty 8
Intervju
Tävling


16/05-03 | CH | ch@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

För er som inte redan är bekanta med Krangparty kan vi berätta att det är ett LAN som utspelar sig i Sundsvall, närmare bestämt i Gärdehovshallen i slutet av maj varje år. Mer information om själva arrangemanget hittar ni lite längre ner.

Vi på 64bits var där i fjol och hade väldigt trevligt, och kommer därför att dyka upp där i år igen. För att vi ska få möjlighet att träffa så många som möjligt av er där har vi författat denna lilla aptitretare och tänker dessutom lotta ut två biljetter. Tävlingen finner ni i slutet av den här artikeln.

Krangparty

Officiell hemsida

När: 29 Maj - 1 Juni (72h)
Var: Gärdehov, Sundsvall, Sverige
Antal datorplatser: 800
Biljettpriser: Förbokad 250 SEK, vid dörren 350 SEK
Internet: 2x1 Gigabit redundant
Nätverk: 10/100 Switched Network, Gigabit backbone
Parkeringar: Obegränsat antal och alldeles gratis


Klicka på bilden för en panoramavy över hallen.

Krangparty är som sagt ett LAN som utspelar sig i Sundsvall, men om man ska berätta lite mer om hur det är tycker jag att man får börja med att nämna att allt görs med en stor portion humor. Det känns ganska avslappnat och trevligt, precis som norrland och norrlänningar brukar gestaltas (med undantag för allt hembrännerirelaterat då, förstås), utan att man för den sakens skull har gjort avkall på besökarservicen eller det tekniska.

64bits på Krangparty 8

Förra året var som sagt första gången flera av oss på 64bits besökte Krangparty, några av er har säkert sett bilderna. Hur som helst tänkte jag berätta lite om hur det var, och visa ett axplock (läs: de minst pinsamma) av bilderna.


När vi anlände till tågstationen i Sundsvall efter en åttatimmars resa från Göteborg satte vi oss för att vänta på några ur Krangparty-Crew som hade erbjudit sig att plocka upp oss på stationen, en mycket trevlig service som erbjuds alla långväga besökare. Efter en kort bilresa var vi framme vid Gärdeshovshallen och började lasta in våra grejer.


Platserna ska enligt uppgift vara lite bättre tilltagna än på andra LAN. Det var inget jag tänkte på då, men vi fick plats utan några större problem, trots att vissa av oss (läs: fredrik) är lite breda om häcken. Vad gäller det tekniska, nätverket och elförsörjningen, fanns det inget att klaga på. Inga irriterande avbrott, och inga problem med hastigheten, varken inom det lokala nätet eller mot Internet. Att fylla på sitt förråd av warez var, ähum, jag menar, borde inte ha varit något problem, för den med bristande respekt för immaterialrätten.


Stämningen var trevlig, alla verkade ha kul, och det hände saker. Liv och rörelse, helt enkelt. Det enda vi tyckte var lite tråkigt var bristen på musik, ingen inom hörhåll från oss hade orkat släpa med sig någon anläggning, så vi fick ta saken i egna händer och åka och hämta ett par högtalare för att se till att LAN-stämningen blev total. Korvparty, gemensam grillning och ätning av en massa korv var helt klart trevligt, särskilt eftersom det hade börjat se tunt ut i plånboken.


Det fanns inte mycket att anmärka på under Krangparty 8, det skulle i så fall vara sovmöjligheterna. En separat och tyst sovsal hade varit att föredra, men visst gick det att få lite sömn ändå, om man tyckte att man behövde det. Hur som helst sover inte riktiga LAN:are, och om de nu gör det så är det bara för att de har råkat tuppa av med huvudet mot tangentbordet. För övrigt kan man nämna att det var lite väl långt till närmaste affär/pizzeria, men eftersom de mest grundläggande, livsuppehållande ämnena, Cola och hamburgare, fanns att köpa i hallen gick det ingen större nöd på oss. Dessutom ska det vara bra att röra på sig, har jag hört.


Till sist vill jag bara säga att vi hade väldigt kul, det hände saker mest hela tiden, stämningen var trevlig och allt gjordes med glimten i ögat. Vi är helt enkelt i desperat behov av KUC (Krang Unserious Compos) och väntar därför med spänning på årets upplaga av Krangparty.


  Nästa sida »


16/05-03 | CH | ch@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna artikeln i vårt forum!