Innehåll

Att bygga en pepparkaksdator

Inledning
Recept, Ingredienser och Tillbehör
Grafikkortet
Processorkylaren
Minnet
Moderkortet
Sammanfattning


13/12-05 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare versionSammanfattning

Den första delen i 64bits pepparkaksdatorprojekt är nu färdig. Självfallet så har byggandet inte gått riktigt så lätt som artikeln får det hela att framstå. Att bygga en pepparkaksdator kräver en hel del laborerande och framförallt mycket tålamod.

De största svårigheterna är att den färdiga pepparkakan dels tenderar att ändra form i ugnen, dels tenderar att vara ganska skör. Framförallt så har problemet med hållbarheten lett till ett antal missöden, främst i samband med bakandet av de större pepparkaksbitarna. Hållbarhetsdilemmat gjorde bland annat att jag blev tvungen att byta deg, från pepparkakshusdeg till vanlig pepparkaksdeg, på grund av att den första tenderade att deformeras kort tid efter att man bakat pepparkakan i ugnen. Vi kommer att fokusera mer på olika tips och trix i samband med bakandet i nästkommande artikel.

I nästa artikel ger vi oss på att baka chassit, nätaggregatet, CD/DVD-spelaren och hårddisken. Vi kommer även att tillverka de sladdar som brukar förekomma i en dator. Del två i 64bits pepparkaksdatorprojekt kommer inom kort.

● Andra delen hittar du här

« Föregående  


13/12-05 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare versionDiskutera denna artikeln i vårt forum!