Innehåll

PC-byggarskola

Inledning
Val av delar
Förberedelser, att tänka på
Förberedelser i chassit
Installation av processorn
Installation av internminnet
Installation av moderkortet i chassit
Installation av AGP-/PCI-kort
Installation av IDE-/SATA-enheter
Slutgiltig installation
Frivilligt
Mjukvara
Slutsats


15/01-04 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

I dag är det relativt populärt att både bygga sin egen dator eller att uppgradera den man redan har. Att göra så är inte speciellt svårt, oavsett vad många säger. Har man bara en vilja att lära sig och är någorlunda tekniskt lagd skall det inte vara några som helst problem att bygga ihop sin egen dator om man får lite hjälp på traven. Det är just det som denna artikel är till för, att hjälpa folk på traven att ta det sista steget till att bygga sin egen dator.

Men vad är fördelen med att bygga sin dator från grunden? En fördel är att man kan välja precis vilka delar man vill att datorn skall innehålla, man kan helt enkelt anpassa datorn till sina egna önskemål. Ytterligare några fördelar är att man lär sig mycket på att bygga eget istället för att köpa en färdig dator, och att det helt enkelt blir billigare, man behöver inte betala för att få datorn ihopbyggd. Ännu något fördelaktigt är att man kan välja precis vilken mjukvara man vill. Beställer man ett färdigbyggt system från till exempel Dell går det inte att välja bort operativsystemet. Skall man inte använda det betalar man alltså för något som man inte har användning för!

I denna artikel kommer ni således att få hjälp med att bygga ihop en egen dator helt från grunden. Artikeln kommer också att gå att använda för er som vill ha hjälp med att uppgradera den dator ni redan har.


  Nästa sida »


15/01-04 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna artikeln i vårt forum!