Innehåll

ABIT Siluro FX5600 Ultra DT 128 MB

Inledning
I förpackningen
Specifikationer
Layout & funktioner
Kylning & ljudnivå
Överklockning
Prestandatester
Slutsats


Tack till ABIT som gjorde denna recension möjlig.

07/07-03 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Nu är det något försenat äntligen dags för en recension av ett FX5600 Ultra-kort här på 64bits. Kortet kommer från ABIT och dess fullständiga namn är ABIT Siluro FX5600 Ultra 128 MB.

Meningen med FX5600 Ultra-kortet eller NV31 som det också kallas från NVIDIAs sida är att det både prestandamässigt och prismässigt skall ligga i det marknadssegment som säljer bäst bland hårdvaruentusiaster, den övre medelklassen. Dessa kort skall inte kosta en förmögenhet men ändock prestera bra, det vill säga att kort i det här segmentet skall ha en bra prisvärdhet gentemot vad de presterar. NVIDIA har tidigare lyckats väldigt bra med kort i detta segment och modeller ur GeForce 2-, 3- och 4-serien har varit mycket populära. Frågan är då om NVIDIA än en gång lyckats ta fram ett kort lämpat för detta marknadssegment.

I förpackningen

Det som återfinns i lådan vid leverans är följande:

  • Själva grafikkortet.
  • 1 st. DVI till D-SUB-adapter.
  • 1 st. 1,5 m komposit-kabel.
  • 1 st. S-Video till komposit-adapter.
  • 1 st. kort S-Video-kabel.
  • 1 st. strömkabel.
  • 2 st. CD-skivor med drivrutiner, program och speldemon.
  • 1 st. manual.

Som synes är tillbehören inte självt en anledning att köpa det här kortet, inget speciellt alls medföljer utan det som ”ska” medfölja ett grafikkort gör det. Dock är jag tacksam för strömkabeln som gör det lättare att få fram en strömkabel i lämplig längd till grafikkortet. Tyvärr är det inte alltid alla grafikkortstillverkare som skickar med en sådan här trots att deras grafikkort kräver extra ström till grafikkortet.

Det enda intressanta på CD-skivorna förutom drivrutinerna är SiluroDVD som är en modifikation av WinDVD. Detta program används för uppspelning av DVD-filmer och gör det också väldigt bra. I övrigt är allt som finns på CD-skivorna bara utfyllnadsmaterial.

Den tryckta manualen som medföljer är nästan ett skämt. Den är på åtta olika språk och tar totalt upp fyra olika grafikkort. Så långt, så bra, men när man ser att manualen är på enbart 38 sidor förstår man att den är allt ifrån detaljerad. ABIT har snålat så mycket med manualen att det inte ens finns en felsökningsguide inkluderad. Att inte inkludera en sådan tror jag är som att skjuta sig själv i foten. Att ha lagt till enbart ett fåtal sidor med enkla felsökningstips hade troligen minskat de som behöver hjälp radikalt, och ABIT hade då fått minskade kostnader för sin supportavdelning. Det enda den tryckta manualen tar upp är hur man rent fysiskt installerar kortet och sedan hur man installerar drivrutiner. När manualen är så kortfattad är det enligt mig lika bra att skippa den tryckta manualen totalt. Något bra är dock att det finns en detaljerad och bra manual bifogad på en av CD-skivorna. Där tas inte bara själva installationen upp utan också användandet, hur man konfigurerar grafikkortet, hur man gör olika inställningar och liknande.


  Nästa sida »


07/07-03 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!