Innehåll

Aerocool-X204

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats


Tack till Listan.de som gjorde denna recension möjlig.

28/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Färdigmodifierade chassin blir allt mer vanligt och det börjar nästan bli svårt att hitta stilrena chassin utan belysningar och dylikt. Tyska Aerocool tror dock på idén färdigmoddat och vi ska idag titta närmare på deras X204.

Specifikationer

Nedan följer specifikationer för produkten:

Storlek: 198x460x472mm (Bredd x Höjd x Djup).
Material: Akryl / Aluminium.
Standard: ATX och mATX.
3,5”-platser: 6 st (två externa och fyra interna).
5,25”-platser: 4 st.
Fläktar: 1 st 80mm medföljer.
Fläktplatser: 3 st. 80mm. + 1 st. 120mm eller 4 st. 80mm.
Nätaggregat: Medföljer ej.
övrigt: Extra frontkontakter, två stycken USB-kontakter, en Firewire-kontakt och två ljudutgångar. Extra Firewire-kontakt istället för ett instickskort.
Pris: 600 kr*

* Baserat på försäljningspris inom EU.

Chassit är tillverkat i akryl och aluminium. Anledningen till att inte tillverkaren valt att enbart använda aluminium tros vara en kostnadsfråga.

Som synes finns det gott om fläktplatser. Dessa är placerade enligt följande: två i bakre delen av chassit (80 mm), en på sidan (80 mm) och i fronten kan man antingen montera fyra stycken 80 mm-fläktar eller en 120 mm-fläkt.

På framsidan av chassit hittar vi frontkontakter i form utav USB, Firewire och ljudutgångar. Att ha kontakter på denna placering är en bra lösning för att man ska slippa plugga i diverse medier på baksidan av datorn.

Granskar man utseendet inser man ganska snart att tillverkaren har snarlik design med ett chassi vi tidigare recenserat, Raidmax Storm 847. Trots olika märken, så verkar det som om tillverkaren är densamma. Extra intressant ska det bli att se om nackdelarna vi fann för 847 återfinns på X204.

Idag finns tyvärr inga återförsäljare av chassit i Sverige. Detta medför att vi har fått utgå från priserna inom EU och dessa ligger på cirka 600 kr. Priset kan man inte säga annat om än att det är lågt. Att försöka nå ut med produkter genom att ha låga priser är troligtvis bland det bästa sättet att locka kunder igenom. Men det gäller även att hålla kvaliten, trots priset. Om Aerocool-X204 gör detta återstår att se.

I förpackningen

I den sedvanliga pappkartongen återfanns förutom chassit följande:


  • Fyra stycken plastfötter.
  • Påse med skruvar till plastfötterna.
  • Manual för montering av plastfötterna.
  • En påse med skruvar.
  • Lampanordning med molexkontakter.
Aerocool skickar, som många andra chassitillverkare, inte med särskilt mycket tillbehör. Det enda som följer med i instruktionsväg är en kort manual vilken beskriver hur man skruvar fast plastfötterna under chassit och hur man monterar små diodrar i dessa.


En kortfattad manual som beskriver monteringsprocessen skulle ha varit bra om Aerocool inkluderade i paketet.


  Nästa sida »


28/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!