Innehåll

Aerocool-X204

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats


Tack till Listan.de som gjorde denna recension möjlig.

28/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Utsidan

Väl ute ur kartongen så ger X204 blandande känslor. Chassit erhåller ganska många plottriga attiraljer. Samtidigt som just detta kan lyfta upp utseendet och designen för produkten, så kan det även få motsatt effekt. Vi börjar med att granska fronten och här återfinns, inte helt oväntat, plattor tillverkade i plast som döljer 5,25” och 3,25”-platserna.Nedanför hittar vi Aerocool-logotypen och ett utformat X, som inte annat än lockar tankarna till Xbox-logotypen (se bild nedan). Bakom X:et finns en lampa.


Under den mindre nyskapande X-utformningen hittar vi resetknappen till vänster, powerknappen i mitten och längst till höger en röd hårddisklampa. Den sedvanliga och gröna strömlampan är borttagen. Fortsätter vi neråt ser vi ett antal hål på en rad. Om dessa är lufthål eller design låter vi vara osagt. Längst ner hittar vi en lucka, vars döljer frontkontakterna. Att ha frontkontakter kan vara mycket smidigt och underlättar vid anslutningar av olika sorters medier. Utmärkningen av att det just är en lucka, i form utav ”Push to open”-texten, känns både meningslöst och inte allra minst fult för designen. Här luktar det budget.


På sidorna av fronten är det monterat något som troligtvis ska likna vattenrör med bubblor. I själva verket är det plaströr med luftbubblor.

Vänder vi på chassit så ser vi en typisk chassimodifikation i form utav ett fönster. Mitt i fönstret är det på insidan monterat en LED-fläkt i storleken 80 mm som utsmyckas utifrån av en blänkande dödskalle. I pannan på dödskallen hittar vi utskurna bokstäverna T3. Återigen dras tankarna bort till ännu ett känt varumärke, Terminator 3. Runtom fläkten är det utsmyckat med dödskallar med något eldliknande mönster.


Av en slump efter att ha besökt Aerocools hemsida så läste vi oss till att dessa fönster kan bytas ut. Detta är något som Aerocool inte informerar kunden om i köpet av chassit, vilket vi ser som lite underligt. Nedan finns några bilder på dessa och vill du se samtliga fönster kan du besöka deras hemsida.


Både på ovansidan och undersidan av fönstret finns det ventilationshål. På sidans kant har Aerocool utrustat chassit med ett handtag, för att man lättare ska kunna få loss sidan.

På motsvarande sida av chassit är det rent och även här återfinns ventilationshål. En liten utformning liknande ett handtag för att man lättare ska kunna lossa denna sida finns på den bakre delen av sidan.


Baksidan av chassit ser ut som de flesta chassin brukar göra. Här finns bra och rejäla ventilationshål, där man på insidan kan montera två stycken 80 mm-fläktar. Längst ner är det även installerat en lång firewire-kabel. Varför man valt att sätta den där, när det även finns en i fronten kan man ju undra.


På toppen av chassit så är det fastskruvat ett bärhandtag. Hur mycket detta handtag klarar av är svårt att avgöra, men vi skulle personligen inte vilja bära i det alltför långt. Något liknande en kristallkula är monterad närmast fronten i handtaget. Tittar man närmare på bärhandtaget ser man att det är plastutgjutningar där de skruvas fast. En av dessa har lossnat och istället blir det ett hål i chassit. ”Kristallkulan” är även den underligt monterad. Tittar man noggrannare på denna så är fästanordningen inte ens anpassad efter fästet.


På undersidan av chassit sitter fyra stycken gummifötter. Dessa kan tas bort och ersättas med plastfötterna som följer med chassit. Detta är nästan ett måste eftersom chassit står ganska ostabilt med dessa fötter.


För att summera designen på utsidan så känns idéerna inte särskilt nyskapande, då till exempel X-logotypen redan är ett känt varumärke för Xbox. Om tanken är att locka ungdomar så tror vi att den idén är aningen felplacerad tidsmässigt.

Att använda sig av mycket lampor och andra utsmyckningar kan lätt skapa ett illamående för vissa betraktare. Efter att ha granskat utsidan så har vi svårt att avgöra om det är ett rymdskepp, en partykryssning eller ett chassi för den yngre målgruppen som vi har i testbänken.


« Föregående Nästa sida »


28/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!