Innehåll

Aerocool-X204

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats


Tack till Listan.de som gjorde denna recension möjlig.

28/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Insidan

Genom att skruva loss två tumskruvar så lossar man sidan på chassit. Innanför hittar vi inget extraordinärt eller nyskapande utan det är klassiskt utformat. 5,25”-enheterna monteras direkt fast i chassit och likaså gäller för 3,5”-enheterna. Här hade vi gärna sett en smidigare lösning med löstagbara hårddiskhållare eller dylikt. Över hårddiskplatserna finner vi utrymme för ”HDD-Coolers”. Vilka hårddiskkylningar som passar här framgår inte, vilket Aerocool självklart skulle ha skrivit ut för kunden. Framför hårddiskarna finns det platser för fläktar. Antingen kan man montera en 120 mm-fläkt, eller fyra stycken 80 mm-fläktar. Att ha många platser för fläktar är alltid trevligt. Men för att få nytta av dem, så behöver fläktarna utrymme för att luften ska kunna cirkulera. I det här chassit har man dock valt att täcka detta utrymme med en front. Varför tillverkaren inte tänkt på detta är ganska underligt, då genomtänkta ventilationshål är ett måste för att kall luft ska kunna sugas in i chassit.


Utrymmet för moderkortet är utformat som sådant att vissa skruvhål är upphöjda. För att montera ett ATX-moderkort krävs att man skruvar i några distanser för att moderkortet ska hamna på plats. Här hade vi gärna sett att man kunnat lossa moderkortsplåten för att enklare kunna installera moderkortet.


Genom hela chassit går en Firewire-kabel som är fäst i fronten vilket tillverkaren borde ha gömt undan. Eftersom den är monterad på en PCI-plats så försvinner en sådan plats, vilket känns tämligen onödigt. Eftersom det redan sitter en Firewire-kontakt i fronten, så känns denna överflödig.

Utrymmet för nätaggregatet är ganska stort och det är bra att de gett utrymme för detta.

På insidan hittar vi fyra stycken molex-kontakter till den belysning och fläkt som finns i chassit.


De övriga kontakterna kommer från belysningen från taket och två stycken kommer från fronten. En lite smidigare lösning på detta hade varit på sin plats, då det blir väldigt mycket kabeldragande i chassit.


« Föregående Nästa sida »


28/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!