Innehåll

Aerocool-X204

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats


Tack till Listan.de som gjorde denna recension möjlig.

28/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Montering

Vi började med att skruva fast plastfötterna som följde med. Dessa skruvas fast med en mutter och en plastskruv. Enligt manualen som följde med ska det räcka med att skruva fast dessa för hand, dock behövdes det en tång för att muttrarna inte skulle snurra. Monteringen av moderkortet gick smärtfritt. Eftersom det redan finns några upphöjningar med skruvhål, som ersätter distanserna, så behövdes endast fyra stycken monteras.


Efter att moderkortet var på plats så satte vi fast hårddiskarna. Här stötte vi på lite problem, genom att hålen för monteringen var felplacerade. Detta problem upptäcktes även på Raidmax Storm 847 och som synes så har inte tillverkaren åtgärdat problemet. Resultatet blir att hårddiskarna sticker ut väldigt långt, vilket kan om man har otur, skymma IDE-kontakterna.


Vi fortsatte med att montera fast nätaggregatet. Även här är hålen missanpassade, men efter lite våld får vi även strömförsörjningen på plats. Det är på millimetern att nätaggregatet går in, för kanten tar nämligen i strömkontaktens kant. Att behöva använda våld för att få komponenterna på plats känns aningen bisarrt. I princip alla komponenter som monteras i ett chassi följer en viss standard, vilket tillverkare av chassin borde gå efter.


Även när vi ska montera fast CD-/DVD-enheterna får vi problem. Enheterna skjuts in framifrån, och ska skruvas fast i chassit. Tyvärr är även hålen här missanpassade och det går endast att skruva fast enheterna på ett ställe. Det är ingen större skada skedd, då de sitter fast ändå, men det bör gå att montera fast dem riktigt.


Instickskorten skruvas fast som i de flesta chassin. Återigen får vi lägga stor tyngd på både grafikkort och ljudkort för att få dem på plats, eftersom det fattas några millimeter. Detta är inte särskilt hälsosamt varken för instickskorten eller moderkortets PCI-/AGP-platser.


Till sist kopplar vi in alla enheter och ger alla komponenter ström. Precis som med Raidmax Storm 847 så passar inte DVI-till VGA-adaptern eftersom kanten ovanför ligger för nära. Även här får man kompromissa och använda kraft för att ens kunna använda utgången.


Vi märker att belysningen som ska sitta i handtaget på toppen inte lyser. Vid en närmare titt ser vi att kabeln har åkt på stryk. Om detta var från början innan vi monterade fast CD-/DVD-enheterna kan vi inte svara på. Om så är fallet så är det en väldigt dålig placering och kvalitet på kabeln, då de ska klara av att man monterar in dessa enheter.


Väl igång ser chassit ut enligt nedan:


Ljuseffekterna är många och man kan nästan tro att raketen snart ska lyfta. Det omtalade X:et byter färg i olika intervaller och vill man se hur detta ser ut så kan ni ladda ner den 8 MB stora filmen. Om dessa ljussken är attraktiva eller inte är upp till betraktaren.


« Föregående Nästa sida »


28/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!