Innehåll

Altec Lansing VS4121

Inledning
Specifikationer
Läcker silverfinish
Ingående systemfakta
Fullt ös, medvetslös
Slutsats


Ett stort tack till Captech som gjorde denna recension möjlig.

6/1 -05 | Erik Blomqvist | erik.blomqvist@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Jag letar och letar efter ett ord som snabbt kan sammanfatta Altec Lansing VS4121. Det är svårt.

De högtalarpaket jag använt genom åren för under 1 000 kronor finns det inget som har en redig baslåda. VS4121 sticker inte ut från mängden från det konstaterandet. Ljudet är generellt väldigt djupt, men allt för brummande. Det är för mycket blåsljud, för lite toner. Basen hänger verkligen inte med på allting heller och gör den mest till ett bihang för att skapa vibrationer i marken.

Mellanregistret är rent och klart. Inget jätteimponerande, det kan jag verkligen inte påstå. Standardprestanda om man vill fatta sig kort. Det som skiljer det från mängden är dock luftigheten. Sen klingar det förtjusande snyggt under Alice Coltranes pianoplinkande, vilket får smilgroparna att börja träda fram. Behöver jag nämna erotiken en gång till?

Diskanterna är VS4121:s starkaste sida. Transienterna är så fullständigt renodlade och luftiga att man får gåshud. Med EAX aktiverat under Jedi Academy lyckas högtalarna riktigt ordentligt med att direktplacera ljudet där det "ska" vara.

Självklart stärker ett bra ljudkort volymen en aning och vi får fram de där starka diskanterna som vi bett så mycket om, men då anser jag att man i stället bör satsa på ett bra ljudkort som stödjer surroundljud och ett ljudpaket i stil med Logitech Z-680 som gått ner rejält i pris sedan det släpptes. Fortfarande inne på 2.1-spåret? Ja, då rekommenderar jag Altec Lansing VS4121 eller eventuellt Altec Lansing 621.

Fördelar Nackdelar
Diskanterna Baslådan
Luftigt Något klen dynamik« Föregående  


6/1 -05 | Erik Blomqvist | erik.blomqvist@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!