Innehåll

Asetek Antarctica

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Vattenblocket
Montering
Resultat
Slutsats


Tack till Asetek som gjorde denna recension möjlig.

17/6-04 | Najze | najze @ 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Att ställa en kylfläns för runt 500 kr mot ett komplett vattenkylningssystem som kostar runt 2500 kr är självklart inte rättvist. Men det var inte heller meningen att de skulle tävla mot varandra, utan vi ville snarare visa skillnaden mellan de olika kylningarna, och resultatet talar ju för sig självt. Vattenkylning är effektivt, men är självklart en risk, då risken för läckage alltid finns. Prisskillnaden mellan vattenkylning och en vanlig kylfläns är väldigt stor. Men är man mycket för överklockning och vill hålla temperaturerna nere, så kostar det.

Asetek Antarctica är ett processorblock som presterar riktigt bra. Det finns med både 10 mm och ½"-anslutningar vilket gör att det blir kompatibelt med flertalet vattenkylningssystem ute på marknaden. Det stödjer de flesta plattformar och kombinerar prestanda med både hög kvalitet och prisvärdhet.

Det enda vi har att klaga på är den något bristande manualen som inte förklarar att slangarna kräver mer kraft än de övriga anslutningarna när det gäller Aseteks kit. Säkerligen inget som orsakar problem då man märker översvämningen vid första testet, men översvämningar är ju alltid trevligt att slippa.

Asetek Antarctica är ett processorblock som erbjuder hög kvalitet, utmärkt kylningsförmåga, enkel monteringsprocess, kompabilitet för många plattformar och finns med både 10 mm och ½"- anslutningar vilket gör det förtjänt av 64bits utmärkelse "High Quality".

Fördelar Nackdelar
Utmärkt kylningsförmåga. Manual saknar exakta monteringsinstruktioner.
Enkel monteringsprocess.
Högt kvalitetsintryck.
Kompabilitet bland många plattformar.
10 mm och ½"- anslutningar.« Föregående  


17/6-04 | Najze | najze @ 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!