Innehåll

Antec SX1030B Serverchassi

Inledning
Specifikationer
Differentia
Mer Differentia
Kuriosa
Slutsats
Bilder


22/4-01 | Chrono^ | chrono@64bits.se

Inledning

Innan jag börjar vill jag delge ett tack till Tj Computer som bistått med ett recensionsexemplar av Antec's SX1030B Serverchassi.


Det snackas ofta på nyheterna om s.k. "svarta lådor" i samband med flygplan, ubåtar, you name it. Dessa svarta lådor är högst avancerade kontrollboxar vilka spelar in samt övervakar farkostens alla händelser under färd. All information lagras i den där lilla svarta lådan, som f.ö. är både bomb och brandtålig.

Inte bara nyheterna snackar om svarta lådor utan även jag beslagtagit en svart låda. Denna svarta låda saknar dock - i sig självt - funktioner som att spela in information och är f.ö. varken brand el. bombtålig. Nej den är alltså inte alls lika "space'ad" som de ovan nämnda men förtjänar ändå sina 15 minuter i rampljuset.

Den är tillverkad av Antec "The High Performance Upgrade Company", (Antec som etablerat sig starkt i USA och kommer successivt i Europa, med huvudkvarter nu i Rotterdam - Holland. Vill man hälsa på dem i USA får man åka till Fremont.) med en enorm precision och känsla för perfektion vilket gjort deras svarta låda "Antec SX1030B File Server" till något utöver det normala. SX1030B är bara en i familjen Antec-chassin, antec som även tillverkar moderkort, kylare m.m.Specifikationer

Modell Serverchassi
Vikt 14 Kg
Mått 52.2 * 20,5 * 47,3 (cm)
Moderkortstyp ATX (SMALL till FULL)
AT (BABY till FULL)
Nätaggregat ATX 300W Smartpower

Nästa sida ->>
22/4-01 | Chrono^ | chrono@64bits.se