Innehåll

Antec Performance TX 1050B

Inledning
Specifikationer
I förpacknigen
Utsidan
Insidan
Montering
SmartPower 2.0
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

07/06-05 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Insidan

Att öppna lådan är inga problem, det behövs inga verktyg över huvud taget utan det är enbart att trycka in de två reglagen så kan man enkelt svänga upp den ena sidan.

Väl inne i lådan ser vi att även här är det mycket oförändrat jämfört med Antecs tidigare SX1030B. Faktum är att den enda direkta skillnaden mellan dem är att TX1050B har en 120mm-fläkt monterade i bakstycket istället för två stycken 80mm. Med detta inte sagt att TX1050B är dålig, varför ändra på ett vinnande koncept? Dock finns det en hel del förbättringar som hade varit enkelt att införa, exempelvis gummibussningar för hårddiskarna och andra ljuddämpande ingrepp.

Moderkortsplåten går fortfarande inte att montera loss, även om detta är möjligt på många andra lådor i Antecs sortiment. Vad som däremot kan monteras loss är de rack som hårddiskarna skall monteras i. De är två till antalet och kan enkelt lossas genom att dra i en spak.

På golvet sitter de åtta skenor som används för att montera fast 5,25”-enheterna. Att de sitter fast i själva lådan gör att man alltid vet vart de befinner sig och alltid finns till hand. Längst fram i golvhöjd hittar vi också en av de två stycken 80 mm-fläktarna som används för att suga in luft i datorn. Den andra återfinns några decimeter längre upp, längst fram i det ena hårddisk-racket. Här hade vi gärna sett en 120 mm-fläkt precis som i bakdelen av lådan.

På insidan av högerdörren ser vi den omtalade lufttunneln. Denna kan enkelt regleras i höjdled så att den kommer precis ovanför kylningen till processorn. Med andra ord kan man på ett enkelt sätt förflytta ny och sval luft direkt till datorns troligen varmaste komponent.


« Föregående Nästa sida »


07/06-05 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!