Innehåll

Antec Performance TX 1050B

Inledning
Specifikationer
I förpacknigen
Utsidan
Insidan
Montering
SmartPower 2.0
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

07/06-05 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


SmartPower 2.0

Som tidigare nämnts medföljer det ett nätaggregat som standard till TX1050B. Det är den största modellen i den nyligen introducerade SmartPower 2.0-serien som Antec har valt att skicka med. Nätaggregatet är specificerat till hela 500 W vilket bör vara mer än tillräckligt för de allra flesta tillämpningar.

Det unika med SmartPower 2.0 är framförallt två saker. För det första är det ett så kallat moduluppbyggt nätaggregat, precis som NeoPower 480 W. Med det menas att man kan koppla bort de kablar man inte använder istället för att de skall hänga löst inuti datorlådan. Fördelen med det här är främst att man kan få mer ordning på kabeldragningen i sin dator. Den andra nyheten är att man har gjort en helt ny typ av kylning. Man använder precis som många andra nätaggregat två stycken 80 mm-fläktar, men man har ändrat både innandömet i nätaggregatet, och fläktarnas funktion för att optimera kylningen på bästa möjliga sätt. För det mesta är det bara insugsfläkten som är i rotation, och den andra fläkten börjar först rotera när det är absolut nödvändigt.

Värt att notera är också att det medföljer två stycken PCI-Express-kontakter för dem som använder sig av två grafikkort.

Naturligtvis stödjer SmartPower 2.0 den nyare ATX-standarden, 2.01 med allt vad det innebär.

Nedan kommer en tabell med vad nätaggregatet klarar för strömmar vid de olika spänningarna.

Spänning + 5 V + 12V (1) + 12V (2) + 3,3 V - 12 V +5 Vsb
Strömstyrka 35 A 17 A 19 A 32 A 0,3 A 2,0 A

Under våra tester var alla spänningar otroligt stabila, precis som de var med vårt tidigare nätaggregat, NeoPower 480 W. Detta trots att datorn drar en hel del ström med sin Pentium 4 3,73 GHz, ASUS GeForce 6800 Ultra, fem hårddiskar och mycket annat.


« Föregående Nästa sida »


07/06-05 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!