Innehåll

Antec P160

Inledning
Specifikationer
I förpacknigen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

21/05-04 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Montering

Att montera alla datordelar i Antec P160 går till på i princip samma sätt som i alla andra chassin. Vill ni veta hur det går till hänvisar vi till vår PC-byggarskola som ni hittar här .

Det som skiljer sig åt vid installationen i det här chassit är främst hur det går till med hårddiskar och CD-/DVD-enheter, men även till viss del moderkortet. Om man vill kan man ta ut moderkortsplåten och skruva fast moderkortet samt installera processorn och minnet utanför själva chassit. Detta kan i vissa fall vara mycket smidigt, men i andra fall bara vara jobbigt. I det här chassit går det lika bra att montera utanför som direkt i chassit.

Det lite udda med installationen av hårddiskarna är att de sätts fast åt ett annat håll än vad som är vanligt. Detta leder till att kontakterna på hårddiskarna hamnar åt ett annat håll, i det här fallet rakt ut åt sidan. Eftersom de hamnar åt det här hållet är det betydligt enklare att koppla in de sladdar som skall till hårddiskarna, dessutom sticker hårddiskarna inte lika långt in i chassit och riskerar då inte att blockera några kontakter på moderkortet belägna nere i det högra hörnet.

Monteringen av CD-/DVD-enheterna går till på ett ganska normalt sätt, med hjälp av skenor på sidorna. Det man skall tänka på här är dock att man måste ta bort fronten på själva chassit innan man kan trycka in dem för att låsa fast dem i chassit.

Slutsats

Antec P160 har lyckats fortsätta på sin tradition, att bygga bra och genomtänkta chassin. Tyvärr når inte denna ända fram, utan det är några mindre missar.

Fördelarna med chassit är kvalitetsintrycket man får. Allt sitter ihop som det skall, inga skeva skarvar och man har använt bra material. Om man sedan tycker hela skapelsen är snygg eller inte får var och en svara på. Vi tycker dock att den är lite plottrig framifrån med alla kontakter och liknande. Hade de placerat kontakterna bakom en lucka, och dessutom skickat med extra täckluckor till 3,5”- och 5,25”-facken så hade det troligen sett betydligt bättre ut. Det sistnämnda tycker vi också borde vara en självklarhet, eftersom långt ifrån alla använder en diskettstation idag. Kontakterna som sitter längst upp på chassit är dock väldigt bra att ha i många fall, när man enbart skall koppla in någon enhet temporärt så är det trevligt att slippa krypa runt på golvet.

En annan fördel är att det är enkelt att installera sina datordelar i Antec P160. Stora delar av installationen kan ske utanför chassit utan några problem. Detta eftersom det finns en löstagbar moderkortsplåt och fläktplats, dessutom går alla hårddiskfack att ta ut.

Chassit är också byggt för låg ljudnivå. Det finns gummibussningar på i princip alla platser där vibrationer kan uppkomma, fläktar, moderkortsplåt, hårddiskar och under hela chassit. Framförallt de två sista placeringarna tycker vi borde vara standard i alla chassin, ljudnivån sjunker markant om man blir av med dessa två ”vibrationstjuvar”.

Priset är i högsta laget, över 1500 SEK med moms för ett chassi utan nätaggregat är i högsta laget. Men i detta fall kan det vara motiverat eftersom man får ett välbyggt och genomtänkt chassi för de pengarna. Men priset är ändå väldigt högt, oavsett hur man vänder och vrider på det hela.

Fördelar Nackdelar
Byggkvalitén. Extra täckplattor till 3,5"- och 5,25"-facken saknas.
Alla gummibussningar. Utseendet(?).
Funktionellt. Priset.
Externa kontakter.
Utseendet(?).



« Föregående  


21/05-04 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!