Innehåll

Belkin 802.11g Wireless DSL/Cable Gateway Router

Inledning
Specifikationer
Funktioner
I förpackningen
Installation
Användandet
Prestanda
Slutsats


Tack till Belkin som gjorde denna recension möjlig.

03/10-03 | Niclas Alfinson | nizenco@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

För inte allt för längesedan var ett trådlöst nätverk en omöjlighet för många, bland annat på grund av priset, den låga överföringshastigheten och räckvidden. Men för ett tag sedan förändrades den bilden, överföringshastigheten ökade till 11 Mb/s och räckvidden blev fullt acceptabel, problemet med priset kvarstod dock.

Nu på senare tid har hastigheten ökat ytterligare och ligger nu på motsvarande 50 % av kapaciteten som ett kablat normalnätverk, dessutom har priserna sjunkit enormt. Idag kan man få ett komplett trådlöst nätverk med routerfunktion till två datorer för mindre än 1300 SEK med moms! Nu är varken priset, överföringshastigheten eller räckvidden ett problem, så egentligen finns det inga hinder att använda ett trådlöst nätverk i hemmet, om man inte har speciella krav på överföringshastigheten.

Produkten vi idag skall ta oss en titt på är Belkin 802.11g Wireless DSL/Cable Gateway Router som har stöd för den allra senaste tekniken för trådlösa nätverk.

Specifikationer

Specifikationerna för routern ser ni i tabellen nedan:

Standard 802.11g (bakåtkompatibel med 802.11b), 2,4 GHz-bandet.
Räckvidd 450 m.
WAN-port 10 Mb/s.
Switch Ja, 4-portars 10/100 Mb/s.
Max antal användare 32 för WLAN och 253 för LAN.
Garanti Livstid.
Övrigt Stödjer VPN genom PPTP och IPSec pass-through, gratis support, utlovad installationstid på 3 minuter, WEP- och WPA-kryptering.

Specifikationerna för den här routern är normala för att vara riktad åt hemmaanvändare. För att enbart användas för att sätta upp ett enkelt hemmanätverk eller för att dela en Internetanslutning fattas egentligen inget.

En sak som jag dock tycker är synd att routern inte innehåller är en skrivarserver. Eftersom den är riktigt för hemmaanvändare och enligt Belkin skall vara den ultimata lösningen så skulle en integrerad skrivarserver vara en omtyckt funktion.


  Nästa sida »


03/10-03 | Niclas Alfinson | nizenco@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!