Innehåll

Canyon CN-HS3

Inledning
Specifikationer
Obekvämt ...
... och gnisslande
Föga imponerande musikprestation
Slutsats

 


28/10 -05 | Erik Blomqvist | erik.blomqvist(snabel-a)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Obekvämt ...

På grund av HS3:s utformning är det en stor glypa med luft till den undra halvan av hörlurskåpan, vilket gör att den övre klämmer åt vid huvudet på ett sätt som gör att du gärna tar en paus från headsetet efter en halvtimme/timme i bruk.

Den övre reglerbara remmen som sitter på ovansidan av huvudet är inte heller särskilt bekväm. Skapar inte världens största irritationer, men lite vaddering hade aldrig suttit fel. Remmen känns väldigt plastig och inte på något sätt särskilt robust.

Headsetet ger, rent visuellt, ett intryck att vara väldigt flexibelt. Men jag måste erkänna att det som helhet känns väldigt oklart - allt vad exklusivt inte är åtminstone. Mikrofonbommen gnisslar och är seg att förflytta. Hörlurskåporna går bara att vinkla utåt, vilket gör (som tidigare nämnts) att de sitter på fel sätt. Några stretchövningar hade nog gjort susen - innan produkten lämnade fabriken.

På övre delen av sladden sitter CNS-H3:s volymkontroll. Här finns två kontroller, en för huvudvolymen samt en som har två nivåer för hur tung basen ska vara eller så väljer du att slå av den.

... och gnisslande

Utan några siffror att hänvisa till är det svårt att uttala sig om ljudkvaliteten imponerar något i samband med dessa. Men ljudkvaliteten är inget revolutionerande över huvud taget. Jämfört med exempelvis Exsound Shark är det svårt att skilja på dem.

Headset är utformade i första hand för komfort och ljudkvalitet i lurarna, inte i mikrofonen - detta börjar bli en klassisk standard. Vill man ha en bra mikrofon får man allt vara beredd att lägga ut åtminstone en tusenlapp (endast för mikrofonen ska sägas) för en Shure SM-58. Men sen kan du ställa dig frågan hur smidigt det skulle vara om du ska ha ett mikrofonstativ och vill spela ditt favoritspel över nätet ...


« Föregående Nästa sida »


28/10 -05 | Erik Blomqvist | erik.blomqvist(snabel-a)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!