Innehåll

Creative PC-DVD Remote Control

Inledning
I förpackningen
Installation
Programmet Remote Selector
Slutord


Ett stort tack till Eksitdata för att dem bistod med produkten för recension.

4/7-03 | egar | egar(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Hur ofta har man inte önskat sig att man hade en fjärrkontroll till datorn för att styra olika program? Själv känner jag att mitt behov av en fjärrkontroll är väldigt stort då jag gärna ligger och lyssnar på musik i sängen. Emellanåt händer det att man vill byta låt och då tvingas resa sig från sin sköna och bekväma säng för att byta sång. Eksitdata har skickat oss Creatives senaste PC-fjärrkontroll vid namn Creative Labs PC Multimeda Remote Control. Löser den här fjärrkontrollen mitt problem eller skall jag leta vidare?

I förpackningen

Det vi hittar i paketet är följande:

  • En fjärrkontroll (Creative PC-DVD Remote Control)
  • En mottagare (Creative Infra Receiver)
  • Ett lithiumbatteri
  • En CD-R med drivrutiner och HTML-manual

Som ni kan se så är det inte så mycket mer än fjärrkontrollen, mottagare, ett batteri och en CD-skiva som man får. Den på CD:n medföljande manualen är kanske lite väl tunn men den uppfyller ändamålet. Annars finns det inte så mycket att klaga på då allting man behöver för att komma igång medföljer.

Installation

Installationen av fjärrkontrollen är så extremt enkel att även din farmor kan installera den. Det enda som krävs av dig är att du skall kunna stoppa i mottagaren i en ledig COM-port och installera det på CD-skivan medföljande programmet. Här ska jag slänga in en brasklapp, om du har Windows XP så kan det hända att Bill Gates vill att den här fjärrkontrollen skall fungera som en mus och inte en fjärrkontroll. Detta undviker du bäst genom att avaktivera de nya musdrivrutinerna i enhetshanteraren.


  Nästa sida »


4/7-03 | egar | egar(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!