Innehåll

Exsound Shark 5.1

Inledning
Specifikationer
USB? Hur är det?
Exsounds utformning
Som vilken mikrofon som helst
Shark biter tag i en
Slutsats


13/3 -05 | Erik Blomqvist | erik.blomqvist@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

En sak är då klar; Exsound lovar för mycket.

Det märks att de är nya på marknaden på många sätt. Självklart testar företag nya metoder och marknadsföringar, hela tiden, men att inleda sin karriär med något som är aningen tafatt och inte särskilt genomtänkt (ja, jag syftar på vibrationerna i lurarna) är inte det smartaste PR-draget man kan åstadkomma.

Exsound borde i stället satsa mer på en ordentlig bas, utan vibrator, och implementera detta i surround-systemet. 5.1-ljud är för övrigt inte särskilt vanligt på marknaden än, vilket gör att Exsound verkligen kan vinna större summor pengar.

Shark har några starka sidor. Framförallt mikrofonen. Ljudkvaliten är inte något utöver det vanliga, den digitala ingången hjälper förstås till en aning, men den är extremt reglerbar. Lurarna är sköna, skönare än många av de "closed air"-typer jag testat genom åren.

Headsetet lyckas bra med sin leverans av surround-ljud, i både varianten då den omvandlar 2.1- till 5.1-ljud och då du redan har ett ljudkort med fullt stöd för detta. Men överraskar rent kvalitetsmässigt, det gör det inte. Ljudet är rent och tydligt, men jag saknar "power". De låga frekvenserna träder aldrig riktigt fram. De fastnar antagligen i vibratorn ...

Fördelar Nackdelar
Mikrofonbommen Basen
Bra surround-ljud Vibratorn
Går inte att ändra MIDI-volym« Föregående  


13/3 -05 | Erik Blomqvist | erik.blomqvist@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!