Innehåll

Global WIN WE482, WE484

Inledning
Specifikationer
I paketet
Kylflänsarna
Fläktarna
Montering
Resultat
Slutsats


Tack till Global WIN som lånade ut produkten för recension.

16/8-03 | Martin "redhat" Hedlund | redhat@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Resultat

Nåväl, nu kommer vi till en avgörande del för Global WINs kylare, prestandan. Vi gjorde alla test med Titans egen kylpasta för att alla ska tävla på samma vilkor. Chassitemperaturen uppmättes till cirka 27 grader Celcius vid mättillfällena. Hur kommer kylaren att stå sig mot Titans monster?

Som resultaten visar står sig Global WINs WE482 bra mot såväl Titans kopparkylare TTC-CW7TB/825 som aluminiumkylaren med kopparkärna, TTC-W6TB/825/CU35/SC, vid max varv. Vid full belastning ligger den faktiskt på en delad förstaplats med Titans kopparkylare. WE484-modellen hamnar lite på efterkälken, troligen på grund av den tystare och långsammare fläkten.

Slutsats

Till en början när jag sprättade kartongen och fick syn på kylarna hade jag inga större förväntningar, och trodde inte för en sekund att de skulle kunna prestera likvärdigt med Titans värstingkylare, men ack så jag bedrog mig! Global WIN har bevisat att deras kylare presterar väl till en låg ljudnivå, och dessutom är det produkter som är skapade för att användas länge. Det är egentligen inte så stor skillnad mellan dessa kylare. WE484-modellen har en lite långsammare och tystare fläkt, vilket gör att temperaturen är aning högre. Så detta är till stor del en smaksak. Om man prioriterar bra kylning framför ljudnivå så är det WE482 som gäller. Fästanordningen är troligen det enda som skulle kunna klassas som en nackdel. Den känns i vissa avseenden en aning labil, men det är en sådan bagatell att den nätt och jämnt hamnar under "Nackdelar".

WE482

Fördelar Nackdelar
Prestandan. Fästanordningen.
Fläkten.

WE484

Fördelar Nackdelar
Tyst fläkt. Fästanordningen.
Prestandan.« Föregående  


16/8-03 | Martin "redhat" Hedlund | redhat@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!