Innehåll

Grafikkortsroundup, April 05

Inledning
ASUS GeForce 6800 Ultra
Gigabyte Radeon X700
Gigabyte Radeon X800 XL
Point of View GeForce 6800 Ultra
PowerColor Radeon X800 XT
PowerColor Radeon X850 XT
Testsystem
Prestandatester -1
Prestandatester -2
Slutsats

Tack till ASUS, Gigabyte, och Green Computer, som gjorde denna recension möjlig.

08/04-05 | Niclas Alfinson | niclas@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Nu är det nästan exakt ett år sedan vi gjorde förra grafikkortsroundupen. Den gången handlade det uteslutande om AGP-kort, och nu är det uteslutande kort med PCI-Express-anslutning. AGP-standarden är på väg att fasas ut på marknaden och många av de nya korten som lanseras kommer enbart med en PCIe-anslutning (PCI-Express) vid lansering. Majoriteten av nya moderkort saknar dessutom helt AGP-anslutning vilket ytterligare skyndar på övergången till den nya standarden. För er som vill veta vad det är för skillnad mellan AGP och PCIe rekommenderas vår tidigare artikel som behandlar ämnet, ”Intel - Allt nytt, allt bättre?”.

I den här specifika artikeln har vi försökt få in så många intressanta grafikkort som möjligt, och inte enbart helt vanliga kort som alla ser likadana ut. Korten ifråga levererades från ASUS, Gigabyte, Point of View och PowerColor. Något extra intressant är att båda grafikkorten från Gigabyte är kylda helt passivt, vilket är en stor fördel om man strävar efter en tyst dator.

Totalt deltar sex stycken grafikkort baserade kring fem olika grafikkortskretsar, ATI Radeon X700, X800 XL, X800 XT, X850 XT samt Nvida GeForce 6800 Ultra. Vi har också lyckats lägga vantarna på en Intel Pentium 4 Extreme Edition 3,73 GHz som vi kommer att använda under våra tester.

Vilket grafikkort är snabbast, vilket är det bästa om man också lägger in priset som en parameter och vilket passar just dig bäst? Läs vidare i denna elva sidor långa artikel för att få svar på dessa frågor!


  Nästa sida »


08/04-05 | Niclas Alfinson | niclas@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!