Innehåll

iRiver iFP-1090

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Spelaren
Ljudkvalitén
Användning
Slutsats

Tack till iRiverNordic som gjorde denna recension möjlig.

14/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Det största ”felet” med den här spelaren enligt oss är priset, nästan 3000 SEK för en spelare med enbart 256 MB-utrymme är väldigt mycket. Men man bör inte skrämmas direkt av det höga priset, man får faktiskt en hel del som väger upp för det. Det är framförallt skärmen vi tänker på, en 1,2”-fullfärgskärm hittar ni inte på någon annan MP3-spelare i den här klassen. Dessutom är menysystemet föredömligt enkelt att använda, dels på grund av att man nyttjar skärmens fulla potential. Man får också med en hel del saker som man de billigare spelarna saknar, som till exempel ett par hörsnäckor av hög kvalité, en väska, ett armband och så vidare. Med andra ord medföljer produkter som andra tillverkare valt att ha som tillbehör.

Ytterligare en fördel man inte bör glömma när man funderar på ett inköp av den här spelaren är den ypperliga ljudkvalitén, vi har ännu hittat en MP3-spelare i den här klassen som kan prestera bättre i just det här avseendet.

Om man ser kameran som något användbart kan det höga priset för spelaren vara än mer motiverat. Men vi tycker tyvärr att kameran helt enkelt har för dålig kvalité för att kunna nyttjas till något vettigt.

Ännu en nackdel förutom det relativt höga priset är att spelaren inte har något UMS-stöd, och man måste ha en kabel för att kunna koppla in spelaren till en dator. Det första kommer dock att lösa sig när en alternativ firmware är färdigutvecklad, vilket enligt iRiver skall ske i mitten på juli.

Om iRiver tar fram en spelare som är precis som iFP-1090 fast utan kameran och med ett pris på mellan 2000 och 2500 SEK med moms har de helt klart en mycket intressant produkt. Men som det är nu tycker vi helt enkelt spelaren är för dyr med tanke på vad man får.

Fördelar Nackdelar
Färgskärmen. Priset.
Ljudkvalitén. Kameran.
Tillbehören. Ej stöd för UMS.
Batteritiden.
Hörlurarna.
Kameran.« Föregående  


14/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!