Innehåll

Inno3D Kyro2 VS Geforce2

Inledning
Specifikationer
Kort om korten i testet
Så testades korten
Rond 1 - Quake3
Rond 2 - Unreal Tournament
Rond 3 - Counter Strike
Rond 4 - Dronez
Rond 5 - Villagemark & Templemark
Rond 6 - 3Dmark 2000
Rond 7 - 3D Mark 2001
Rond 8 - N-bench
Rond 9 - Max Payne
Nästa utmaning, Athlon 750
FSAA - Quake 3
FSAA - Lobby LQ
Sammanfattning: Prestandan
Kortet och överklockning
Bildkvalité & TV-ut
Slutsats


Ett stort tack till PCB distrubition.

15/10 -01 | Axman | axman@64bits.se


Rond 3 - Counter Strike

Motorn till CounterStrike är ack så åldrad men fortfarande väldigt aktuell då många spelar CS. När det gäller att mäta antalet rutor per sekund är spelet inte särskilt exakt men tack vare en av våra besökare har vi ett ganska så långt demo att testa med. Resultaten är ett medelvärde.

Vi testade i 640*480 samt 1024*768 då spelet körs endast i 16bit.

Imponerande siffror från alla korten. Kyro2 hamnar på efterkälken. Tänk dock på att man kör CS i 16bit vilket är till nackdel för Kyro2. Det är dock inget som ändrar på slutresultatet.
Voodoo2 imponerar, testerna gjordes i OpenGL för alla kort utom för Voodoo2 som körde i GLIDE vilket märks. Voodoo2 duger fortfarande för CS.

Vi höjer upplösningen till 1024*768 vilket verkar ta mer på Kyro2 än på GTS/PRO. Dock så är det Geforce SDR som får mest stryk.
Voodoo2 SLI klarar sig bra.

Rond 4 - Dronez

Dronez är ett kommande spel som hitills är väldigt nVidia-optimerat vilket syns i testerna. Det är något som kan ligga till hinder för Kyro2 i framtiden. Nämligen att många spel är nVidia-optimerade men knappast Kyro-optimerade.

Något som vi har att anmärka på är att bytet från 7.XX till 8.XX drivrutinerna ökade prestandan med 50% i Dronez för Kyro2. Vi skall även titta på några resultat från T&L delen.

Kyro2 klarar sig hyfsat men får se sig slaget av alla övriga kort förutom Voodoo2 SLI vilket inte alls klarade av att köra Dronez. Skillnaden är hela 71,5 FPS mellan Geforce2 PRO och Kyro2.

Byter vi till 32bit så förändras dock bilden ganska så mycket. Kyro2 rör sig knappt ur fläcken medans övriga får ge vika. Skillnaden mellan Kyro2, GTS och PRO blir betydligt mindre samtidigt som Geforce SDR går ge vika med ganska så stor marginal. Dock så är ändå Geforce2 GTS/PRO ganska så mycket bättre.


« Föregående Nästa sida »

 
15/10 -01 | Axman | axman@64bits.se

Diskutera denna recensionen i vårt forum!