Innehåll

JOS MP-500

Inledning
Specifikationer
Tillbehör och förpackning
Spelaren
Mjukvaran
Ljudkvalitén
Användartest
Slutsats

Tack till JOS som gjorde denna recension möjlig.

24/2-06 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Spelaren

JOS MP-500 är så svart en produkt bara kan bli, framsida, baksida och alla sidorna är kolsvarta. Det enda som har en annan färg är utmärkningen av knapparna och diverse logotyper. Detta ger ett ganska exklusivt intryck till skillnad mot många andra MP3-spelare som har grälla färger av varierande mängd.

Framsidan av spelaren är helt platt och det finns inga skarvar eller upphöjningar på något sätt. För att kunna åstadkomma detta har man valt att använda sig av tryckkänsliga knappar istället för vanliga diton. Det hela fungerar på samma sätt som den styrplatta som finns hos många bärbara datorer idag, och knapptryckningarna registreras via värmeavkänning. Det hela fungerar relativt bra men det är ovant till en början, framförallt kan det vara svårt att avgöra om spelaren har tagit emot knapptryckningen eller inte, framförallt innan man lärt sig vilken knapp som gör vad. Utseendemässigt är dock tryckknapparna en stor succé, spelaren ser både modern och udda ut. Det är också här på framsidan som alla reglagen är placerade (förutom knapplåset) och de är samlade på den nedre delen av spelaren. Eftersom upplägget av knapparna är genomtänkt kan man mycket enkelt nå alla med tummen utan behöva byta grepp.

På baksidan av spelaren är det helt rent, det enda som finns här är diverse text och logotyper av olika slag.

I toppen av spelaren återfinns den inbyggda mikrofonen samt ett fäste som kan användas till att fästa ett halsband. Om vi vänder på spelaren 180 grader så hittar vi två olika USB-portar. Den ena är till för att ansluta spelaren till datorn, och den andra är till för de gånger man vill att MP-500 skall agera USB-värd.

Sidorna av MP-500 är relativt tomma. På varje sida återfinns en kontakt, den vänstra är till för linjeingången och den högra till hörlurarna. Längst ner på båda sidorna sitter också de båda högtalarna och mellan högtalarna och kontakterna sitter det på vänstersidan knappen för knapplåst och på högersidan ett hål för att återställa spelaren.


« Föregående Nästa sida »


24/2-06 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!