Innehåll

JOS MP-500

Inledning
Specifikationer
Tillbehör och förpackning
Spelaren
Mjukvaran
Ljudkvalitén
Användartest
Slutsats

Tack till JOS som gjorde denna recension möjlig.

24/2-06 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

JOS MP-500 är en riktigt bra MP3-spelare, och utmanar på många punkter Apple iPod Nano. Den ser mycket bra ut och tar designen på MP3-spelarna till nya höjder med hjälp av tryckplattan istället för vanliga knappar. Även ljud- och byggkvalitén är mycket goda och på dessa punkter finns inget direkt att klaga på. Det enda som negativa vad gäller designen är placeringen av hörlurskontakten. En placering i toppen eller bottnen av spelaren hade varit betydligt smidigare än den nuvarande placeringen på sidan.

MP-500 är fullspäckad med funktioner, radio, videouppspelning, kan agera USB-host, inbyggda högtalare och mycket mera. De inbyggda högtalare är precis som USB-host-funktionaliteten mycket udda, och båda fungerar utan problem. Det sistnämna är något som kan vara mycket användbart, exempelvis på resande fot där man kan tömma digitalkameran för att kunna fortsätta fotografera.

På hårdvarufronten är alltså JOS MP-500 näst intill en fullträff, men mjukvaran är långt ifrån lika vass. Menysystemet är absolut inte intuitivt utan onödigt krångligt och programmen som skall användas på datorn håller en nästan löjligt låg kvalité. Om JOS lyckas få rätt på mjukvaran, både till MP-500 och till datorn så kan vi varmt rekommendera MP-500. Men som det är idag känns det som att Apple iPod Nano är en mer komplett produkt, och framförallt, betydligt enklare att använda.

Fördelar Nackdelar
Funktionsrik Mjukvaran
Ljudkvalitén Placering av hörlurskontakt
Byggkvalitén
USB-host« Föregående  


24/2-06 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!