Innehåll

Jens Of Sweden MP-400

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Spelaren
Ljudkvalitén
Användning
Slutsats

Tack till Jens Of Sweden som gjorde denna recension möjlig.

07/12-04 | Niclas Alfinson | niclas(snabela)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


I förpackningen

Tidigare har JOS alltid levererat sina spelare i cylindriska förpackningar (för det mesta gjorda av aluminium) men i och med MP-400 har man frångått detta koncept och istället valt en vanlig pappersförpackning. Inuti förpackningen ser vi att både spelaren och alla tillbehören är förpackade väl. Spelaren ligger i ett urgröpt skumgummiblock och tillbehören ligger förpackade var för sig i svarta påsar liknande antitstatpåsar. Däremot har JOS långt kvar till samma förpackningsstandard som Niob uppvisade som är något utöver det vanliga.

Inuti förpackningen hittar vi följande;

  • Spelaren själv.
  • Ett par hörsnäckor.
  • En kabel till linjeingången.
  • En USB-kabel.
  • En USB-adapter.
  • En manual.
Det man brukar hitta i förpackningen hos en MP3-spelare medföljer också MP-400. Om vi jämför med föregångaren, MP-130, ser vi faktiskt en del skillnader. Bland annat medföljer det en liten USB-adapter som man kan ha i sin nyckelknippa vilket gör att man kan koppla in spelaren till en dator enkelt, utan att bära runt på en lång kabel. Något underligt är dock att JOS skickar med en vanlig USB-kabel med tanke på att allt fler har gått över till att skicka med en så kallad USB-jojo, vilket även JOS gjorde med sin MP-130.

Två andra saker som vi saknar är en halsrem, vilket även det följde med MP-130. Den andra saknade delen är en CD-skiva med drivrutiner och annan mjukvara. Som det är nu får man ladda ner dessa via Internet. Å andra sidan är det i princip ingen som behöver dessa längre, och eftersom det medföljer en tryckt manual behövs det inte heller en digital manual, så en CD-skiva är i detta fall inte speciellt nödvändigt.

Den tryckta manualen som medföljer är skriven på totalt fem språk (svenska, engelska, norska, finska och danska) och varje språkdel av manualen består av ungefär 40 sidor. Det som tas upp i manualen är allt från hur man lyssnar på musik till hur man uppdaterar mjukvaran i spelaren, den är med andra ord heltäckande. Det bör heller inte vara några problem att komma igång med spelaren även om man aldrig har använt någon liknande produkt tidigare tack vare manualen. Något som vi speciellt gillar är de delar av manualen som tar upp vad de olika knapparna gör vid olika tillfällen. Här har många manualer haft problem tidigare, men JOS verkar har rättat till detta nu.


« Föregående Nästa sida »


07/12-04 | Niclas Alfinson | niclas(snabela)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!