Innehåll

Jens Of Sweden MP-400

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Spelaren
Ljudkvalitén
Användning
Slutsats

Tack till Jens Of Sweden som gjorde denna recension möjlig.

07/12-04 | Niclas Alfinson | niclas(snabela)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Jens Of Sweden MP-400 är en blandad upplevelse. Man märker ganska snabbt att det som har prioriterats med den här spelaren är design och storlek, det har egentligen inte tillkommit några nya funktioner. MP-100 var en revolution i sig, med MP-300 introducerade JOS linjeingången (och radiosändaren som man senare var tvungen att ta bort) och med MP-130 lades stöd för OGG Vorbis till tillsammans med OLED-display. Om man ser på det så här har MP-400 egentligen bara USB 2.0-överföringen att komma med om man bortser från utseendet.

Med det inte sagt att MP-400 på något sätt är dålig, knappast någon tvivlar på att JOS kommer att få sålt mängder av MP-400. Den innehåller alla de funktioner som en modern MP3-spelare bör ha, och den fungerar också på ett önskvärt sätt, plus att den är snygg, lätt och otroligt liten. Det enda vi egentligen saknar funktionsmässigt är klockan och stöd för riktiga spellistor.

Något utmärkt med MP-400 är dock USB 2.0-gränssnittet som klarar av över 3,5 MB/s, vilket är ungefär fyra gånger snabbare än övriga likvärdiga spelare på marknaden. Det tar alltså ungefär lika lång tid att fylla 1 GB på en MP-400 som det tar att fylla 256 MB på en MP-130 och NB-110.

Att välja mellan JOS MP-400 och Niob NB-110 är inte lätt. Är man främst ute efter en liten och snygg spelare är troligen MP-400 det bästa valet. Men om man däremot söker en rejält byggd spelare med bra ljudkvalité så är Niobs spelare vinnaren, dels på grund av den betydligt högre uteffekten, men också på grund av aluminiumhöljet och den något bättre ljudkvalitén.

Fördelar Nackdelar
Utseendet Klen uteffekt.
USB 2.0-gränssnittet. Ingen inbyggd USB-kontakt.
Vikten.
Manualen.« Föregående  


07/12-04 | Niclas Alfinson | niclas(snabela)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!