Innehåll

Memorex Duo BBQ 100

Inledning
Specifikationer
USB
Krångel!
Installation & Dokumentation
Prestanda & Stresstest
Bärbart
Mjukvara
Sammanfattning


6/22-01 | Whiz | whiz@64bits.se

Bärbart

Det är sommar, och tro det eller ej, men även vi datornördar vill ha en blygsam solbränna. Därför utfördes en del rörliga tester med brännaren. Den är ju bärbar eller hur? :-)

Efter att ha testat diverse metoder för att transportera DUO BBQ, däribland gående samt cyklande med brännaren i väska, så får den knappt godkänt. Den känns gammalmodigt stor. Det är speciellt längden som gör den jobbig. Dra av 7-8cm och den hade blivit mycket enklare att transportera. Utseendet är inte heller så fördelaktigt. Med skönheter som Iomegas Predator på marknaden kan Memorex Duo BBQ 100 knappast dra längsta strået, den ser hopplöst gammalmodig ut.
Mjukvara

Memorex har i mjukvarudelen valt att lägga med DirectCD, macprogrammet Toast samt Adaptecs Easy Cd Creator.

Utbudet tilltalar (precis som själva brännaren) inte den mest kräsna av användare utan inriktar sig på nybörjaren och den som snabbt vill komma igång med prylarna.

Programmet är lokaliserat till svenska och så pass enkelt och fyllt med guider och påminnelser att nästan vem som helst kan börja bränna skivor på löpande band.

<skoj>
Det finns dock en sak som kvarstår, något som kan ge mardrömmar åt den hårdaste av de hårdaste, Cd-guiden.

Den ondskefulla intelligensen kan bara mäta sig med den som finns hos Office Assistenten.
Vi vågade dock aldrig sammanföra dem, resultatet av två så avskyvärda monstrum kan bara bli ett… :-)
</skoj>

DirectCD används till återskrivningen. Det fungerade också suveränt, på samma vis översatt till svenska och nästan omöjligt att göra fel på grund av guider och information.Sammanfattning

Memorex Duo BBQ 100 är inte bra nog för att ställa sig till vinnarskaran, inte heller så dålig så att vi totalsågar den. Den ställer sig snarare i den grå mellanzon där vi allt som oftast hittar halvtaskiga budgetvarianter, där borde den stå om det inte vore för priset, kring 3000-3500kr är den helt enkelt inte värd. Det, och det tvivelaktiga förhållandet till VIA kretsar är dess största nackdelar. Till fördelar kan nämnas användarvänligheten, det krävs mycket lite datorerfarenhet för att komma igång snabbt med brännaren. Både seniorer och juniorer bör kunna börja grilla skivor riktigt snabbt.

Fördelar
Nackdelar
Användarvänlig
Bra programpaket
Finns för flera gränssnitt
Funkar för både PC & Mac
Inte prisvärd
Inte tillräcklig kompatibel
Onödigt stor
6/22-01 | Whiz | whiz@64bits.se