Innehåll

Jens Of Sweden MP-100 128 MB

Inledning
Specifikationer
Paketets innehåll
Spelaren
Ljudkvalité
Användning
Slutsats


Ett stor tack till Jens Of Sweden AB som gjorde denna recension möjlig.

22/02-03 | Niclas Alfinson | nizenco@64bits.se
Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

För att generalisera finns det idag MP3-spelare i två olika former. En av dessa är den sort där man skall kunna lagra hela sin musiksamling på. Denna modell är inte speciellt portabel men i gengäld har den stort lagringsutrymme. Den andra modellen är en portabel enhet som inte har så stort lagringsutrymme. På en sådan enhet är det tänkt att man skall föra över någon timmes musik för att ha med sig t.ex. när man är ute och tränar. Det är en av den senare formen vi idag skall ta oss en titt på. Enheten kommer snart att lanseras på den svenska marknaden och heter Jens Of Sweden MP-100 128 MB.

Specifikationer

Specifikationer från tillverkaren är som följer;

Storlek 80 x 25 x 16 mm (L x B x D).
Vikt 37 gram (inkluderat batteri).
Lagringskapacitet 128- eller 256 MB.
Stöd för MP3 och WMA.
Batteri Laddningsbart 380 mAh.
Batteritid 14 timmars konstant spelande.
Överföring USB 1.1, speciellt program är inte nödvändigt.
Övrigt Inbyggd FM-radio, omprogrammerbar firmware, röstinspelning, bakgrundsbelyst 128 x 34 pixlars display.

Som synes är det både en liten och lätt spelare vi fått skickade till oss. Något som tilltalar mig speciellt är den långa batteritiden, hela 14 timmars drift av en spelare som endast väger 37 gram är allt annat än dåligt. En annan fördel är att man kan uppdatera mjukvaran i spelaren. Detta gör att man lätt kan ladda ner fixar för buggar som upptäcks.

Använder man sig av ett relativt modernt operativsystem (Windows ME+ eller Mac OS8,6+) behöver man inga som helst drivrutiner, det är bara att sätta in enheten i en ledig USB-port så sköter operativsystemet resten.

Paketets innehåll

Enheten levereras i en liten udda förpackning, ett aluminiumrör. Om det endast är till för att se lyxigt ut eller för att skydda enheten mot postens ibland oaktsamma händer låter jag vara osagt. Inuti röret återfinns förutom spelaren själv ett par hörlurar, en 1,5 m USB-förlängningskabel och ett ark med en mycket kortfattad beskrivning av spelaren. Anledningen till att en manual inte medföljer är att den ännu inte är klar, men det kommer naturligtvis att medfölja en när enheten väl levereras till slutkunder.

Enheten är inpaketerad i bubbelplast vid leverans , detta kombinerat med aluminiumröret gör att enheten mer eller mindre är totalt skyddad ifrån leveransfirmans eventuella hårda behandling.

Hörlurarna som medföljer är en kombinerad hörlur och fästningsmekanism. Man sätter fast spelaren i hörlurarna som man sedan tar på sig som ett halsband, detta kan i vissa läger vara mycket trevligt, men kan i andra lägen känns lite halvtöntigt.

Något jag saknar i paketet är en CD-skiva med program som snabbt och lätt skapar MP3- och WMA-filer. Så som det är nu måste man själv införskaffa sig ett sådant vilket känns lite snålt.


  Nästa sida »

 

22/02-03 | Niclas Alfinson | nizenco@64bits.se
Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!