Innehåll

MP3- & MP3/CD-spelar test

Inledning
Napa PA22 128 MB
CHiC MP10 MP3-spelare 128 MB
M-ANY DAH-610 Premium 128 MB
M-ANY DAH-520 Slim Box 256 MB
Portabel MP3/CD-spelare
Napa DAV326 + LR314
Napa DAV396 Slim
Sorell SMP-200
Slutsats


Ett stort tack till Teknikmagasinet som gjorde denna recension möjlig.

3/11-03 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Napa DAV396 Slim

Då var det dags för Napas andra MP3/CD-spelare i detta test. Den första fick inte särskilt bra betyg men den här modellen kanske de har lyckats med?

Specifikationer

Nedan följer specifikationer för Napa DAV396 Slim:

Pris Ca 1300 kr
Storlek Endast höjd känt, 19 mm
Vikt 224 gram (inkl batterier)
Skakminne 480 sek (MP3)
CD-R/CD-RW Ja/Ja
Stödjer formaten Audio-CD, MP3
Id3-information Ja
Inbyggd radio Nej
LCD-display Ja
Equalizer Ja
Batteri 2 st Ni-MH (laddningsbara)
Drifttid 15 timmar
Laddningsbar Ja

En lite tunnare spelare med snygg design, kan den slå de andra spelarna i testet?

I förpackningen

I förpackningen fanns följande:
1 st. MP3/CD-spelare, Napa DAV396 Slim
2 st. Ni-MH batterier
1 st. Nätadapter
1 st. Fjärrkontroll
1 st. Snabb-guide (engelsk)
1 st. CD-skiva (manual, engelsk)
1 st. Väska
1 st. Hörlurar
1 st. Garantikort

Till den här spelaren så följer det med samma sorts manual som till den tidigare recenserade Napa-spelaren. Enda skillnaden är att den är anpassad just för denna spelaren. Laddningsbara batterier, fjärrkontroll med LCD-display, väska, hörlurar, garantikort och en nätadapter. Det som bör finnas i en förpackning till en CD-spelare helt enkelt.

Spelaren

Första intrycket av denna tunna spelare är att den är fräsch. Den är tunn, smidig och snyggt designad i svart och silver. Ett gott första intryck.

Snabb-guiden som följer med är av samma sort som till den tidigare Napa-spelaren, men självklart utformad för denna spelare. Detsamma gäller manualen på CD:n. Allt från funktioner, specifikationer och felsökningsguide finns med i manualen.

Knapparna finner man runt spelaren. Här finns de vanliga knapparna och en menyknapp. Displayen sitter på fjärrkontrollen och är inte belyst, vilket är dåligt. Den är man tvungen att använda sig av för att kunna göra någon inställning eller för att se vilken låt man spelar. Eftersom det inte finns någon display på själva spelaren så blir man bunden att använda fjärrkontrollen. Att ändra inställningar i menyn blir omöjligt utan displayen. För att starta spelaren så trycker man på play-knappen. Samma knapp på fjärrkontrollen fungerar inte som on-knapp, vilket är lite störande.

Det följde även med en nätadapter om man vill använda spelaren utan batteri. Denna används även om man vill ladda batterierna. Spelaren fungerar då som en batteriladdare.

De funktioner som spelaren erbjuder är ett antal repeat-funktioner, hold, sex stycken olika equalizer-val och två sorters Id3-information. Antingen version 1 och 2, eller endast 2. Om man spelar en skiva med MP3-låtar så måste man gå in under inställningarna för att kunna byta mellan mapparna. Antingen så får man ha inställt på att byta låt för låt, eller mapp för mapp. Detta väljer man i menyn vilket är en knepig och krånglig lösning.

Tyvärr klarar ju inte denna spelare av WMA, utan endast MP3-CD och musikskivor.

Ljudkvalité

Då var det dags för den viktigaste biten för spelaren, ljudkvalitén. Med hörlurarna som följer med så är det inte jättebra ljud, men bättre än de tidigare hörlurar som följt med de andra spelarna. Ingen vidare bas men någorlunda rent och godkänt ljud. Vid användning av mina hörlurar så erbjuder den här spelaren helt acceptabelt ljud. Inget direkt att skryta över, men i alla fall godkänt. Har man inga direkta krav så duger den här spelaren utmärkt.

Slutsats

Första intrycket av den här spelaren var att den var stilren och snygg. Något som bådade gott och som kanske skulle kunna hålla hela vägen ut. Men tyvärr, den här spelaren är inget jättebra köp. Har man standardkrav så duger den här spelaren, men den har tyvärr en hel del brister. Brister som jag ser med den här spelaren är att ljudkvalitén inte är något att skryta över, beroende av fjärrkontroll, jobbigt att byta i menyn för att man sedan ska kunna byta mellan mappar och låtar, endast stöd för MP3 och musikskiva.

Fördelar Nackdelar
Smal och smidig Klarar ej WMA
Laddningsbar Beroende av fjärrkontroll
Godkänt ljud Jobbigt vid byte av låt/mapp
  Ej belyst display


« Föregående Nästa sida »


3/11-03 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!