Innehåll

Wireless Optical Desktop for Bluetooth

Inledning
Installation
Komfort
Bluetooth?
Slutsats


Tack till Microsoft för att de bistod med produkten för recension.

04/09-03 | egar | egar(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Senast vi testade tangentbord här på 64bits så gjorde vi ett samlat test på fyra stycken Logitech-desktopsets. Den här gången har turen gått till Microsoft och deras senaste desktopset “Wireless Optical Desktop for Bluetooth”. Nackdelen på Logitechs set var musens bristande kvalité, hur står sig Microsofts paket mot Logitechs?

I paketet fann vi följande komponenter:

  • Ett trådlöst tangentbord
  • En trådlös mus
  • Microsoft Transceiver för Bluetooth
  • CD-skiva med drivrutiner
  • Bruksanvisning
  • 4st AA-batterier

Installation

Efter att ha plockat bort mitt gamla tangentbord och mus så hade jag tänkt mig att installera det nya men tji fick jag. Det visade sig att jag var tvungen att ha mina befintliga redskap installerade samtidigt för att kunna ta mig förbi installationen av Bluetooth-setet. Hade jag tagit en titt i den medföljande manualen två minuter innan så hade jag inte råkat ut för den här något pinsamma händelsen. När jag väl kopplat in allting igen på det vis som manualen ville ha det på, så var det dags att stoppa i den medföljande CD-skivan med drivrutiner.

Återigen stöter jag på problem. Det visar sig att installationsprogrammet för tangentbordsdrivrutinerna inte riktigt kommer överens med min engelska version av Windows XP. Efter några omstarter så visar det sig att den inte vill installera en SP2-uppdatering av Windows Bluetooth-funktion. Därför tar jag tag i med hårdhandskarna och tvingas leta upp korrekt patch på Microsofts webbplats. Jag finner ingen lycka där utan gör det jag borde gjort från början, leta djupare på den medföljande CD-skivan. Knappa minuten senare så sitter jag där med ett fungerande tangentbord. Installationsprocessen för musen var inte i närheten av lika krävande då allting installeras på sekunder och utan störningsmoment. När allting är färdiginstallerat och mus och tangentbord fungerar är det fritt fram att plocka bort de gamla komponenterna om man så önskar. Drivrutinerna som installerades var “IntelliType Pro for Bluetooth” och “IntelliPoint for Bluetooth”, jag kunde tyvärr inte finna dessa drivrutiner på Microsofts hemsida.

Jag slänger nu även in två brasklappar, tangentbordet fungerar endast i Windows XP med Service Pack 1 installerat. Samt att du inte kan använda det om du skall pilla med dina BIOS-inställningar, då finns det inget annat att göra än att plocka fram sitt gamla PS/2-tangentbord. Detsamma gäller om du vill starta datorn i felsäkert läge.


  Nästa sida »


04/09-03 | egar | egar(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!